Filmer

Biobesök av olika sort

Under semestern blev det två biobesök. Dessa två besök skiljde sig rejält åt. Ena filmen såg vi i en tom salong vid tio-tiden och den andra i en relativt fullsatt salong vid åtta-tiden. Första filmen, i den tomma salongen, var En flodhäst i tesalongen. En brittisk komedi med farsartade inslag. Stephen Fry stod förresten bakom den. Riktigt rolig, om än aningens fånig. Men brukar inte brittiska komedier vara det? Och mycket märklig känsla att sitta själva i en salong för 100 personer. Misstänker att en rätt fin kväll bidrog till manfallet för det hade varit många reserverade biljetter när vi kikade på salongsbilden tidigare på dagen.

Den andra filmen var Baby Driver. En action som lockade till viss del pga handlingen (ung kille vill sluta upp med att vara chaufför vid diverse stölder, träffar söt flicka, blir kär och ska bara göra en sista stöt…) och till stor del lockade den för att den skulle utmärka sig musikmässigt. Killen som är huvudperson har nämligen tinnitus och dränker tjutet genom att lyssna på låtar hela tiden. Gillade denna skarpt. Är svag för biljakter och bra musik i filmer. Slutet verkade dock vara en vattendelare när man lyssnade på biobesökarnas snack efteråt. Jag gillade det i alla fall. Om inte annat tycker jag det överraskade.

Båda filmerna kan alltså rekommenderas.

Vad gäller film på bio önskar jag verkligen att jag kunde gå oftare, men hallå, biopriset liksom! Och lite popcorn på det. Knasigt. Är ju lika dyrt med bio som ett besök på en teaterföreställning. Någon film ni sett i sommar ni gillade eller ser framemot i höst?

 

 

4 reaktioner till “Biobesök av olika sort”

    1. Varsego’! Den brittiska har ju gått ett tag men Baby Driver är rätt ny och ligger på topplistan. Jag gillar ju film så jag brukar ha lite koll på premiärer och sånt. 😊

  1. Fine omtaler av filmer der særlig Baby Driver hørtes litt interessant ut. Har selv ikke sett så mye kino denne sommeren, men Spiderman:Homecoming var ganske bra og Despicable Me 3 hadde noen scener som var fantastiske (selv om den prøvde å fortelle alt for mange ulike historier på en gang). Er for øvrig enig angående kinopriser, det er alt for dyrt i Norge også. Teit at ting alltid blir dyrere i stedet for omvendt.

    1. Du som gillar musik borde nog kunna uppskatta hur musiken används i Baby Driver. Det kändes nytt och fräscht.
      Dumma mig 3 vill jag gärna se, ettan är ju riktigt bra, liksom tvåan även om ettan är favorit. Synd att det är så dyrt med bio, jag skulle lätt kunna lägga en hel del pengar på filmerna om det varit lite billigare, vågat sett filmer som jag inte känner måste vara ”säkra kort”.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.