Om att leva

Märklig helg som väntar

Det är med dubbla känslor jag ser framemot helgen. Roliga saker jag ska vara med om är Bokmässan på söndagen och frukostsamtal med Sophie Kinsella – eller rättare sagt Madeleine Wickham – på lördagen, inne i Göteborg. Ingen har väl missat den kommande nazi-demonstrationen som är då och oron kring hur det ska gå. Jag jobbade i centrala Göteborg när kravallerna 2001 var men tack och lov var jag ledig själva kravalldagen. Att se direktsända tv-bilder från de händelserna var extremt overkligt och otäckt. Jag hoppas innerligt att det inte blir så imorgon.

Vi, jag och andra halvan, bor så att vi behöver ta oss förbi den väg demonstrationen är dragen, dvs om vi går eller åker kollektivt. Så för att ta oss till frukostsamtalet har vi beslutat ta bilen till andra sidan av stan och därifrån åka kollektivt eller gå. Vi vill inte riskera hamna mitt i något som spårar ur. Men är det så här en ska ha det i sin egen stad?

Jag hoppas alla som kommer hit för bokmässans skull får en fin dag, eller flera fina dagar, och att Göteborg imorgon inte blir en dag vi önskar glömma. Och så hoppas jag förstås träffa en massa goa författare och skrivarbekanta i mässhallen på söndagen. Trevlig helg!

2 reaktioner till “Märklig helg som väntar”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.