Om att läsa, Om att leva

TBR innan bokmässan & Sophie Kinsella

Jag är väl inte sämre än någon annan bokmässebesökare, och tillika bloggare, så jag tar väl och skriver lite om bokmässan jag var på idag. Fast det inlägget kommer om någon dag. Först ut är nämligen min TBR hög (innan bokmässan – och jo, TBR om någon missat = To Be Read) plus några rader om lördagens frukostsamtal med Sophie Kinsella.

TBR
I högen finns recensionsexet Det som får plats, födelsedagsböcker längst ned, låneböcker i mitten och inköpta böcker högre upp. Lotta-böckerna som jag samlar på och bara har fyra kvar att hitta har jag läst sedan jag var nio år. Blev alltså jätteglad när jag hittade Lotta slår till på en loppis i början av september.

Ena låneboken,  Knausgårds Om hösten ska läsas till nästa bokcirkelträff och den andra Down Under är debutantbloggaren Johan Ehns bok som jag ville läsa så fort jag hörde talas om den. Böcker som ligger olästa och nya som läggs till är väl inga ovanligheter bland oss som skriver och läser. Då är ni säkert med på att jag har några olästa till som pockar på uppmärksamhet. Men de låg eller stod liksom så fint i bokhyllan att de inte fick vara med i inventeringen.

Frukost med Sophie Kinsella
Madeleine Wickham, som Kinsella egentligen heter, hade ett härligt sprudlande sätt att prata om sina böcker och sitt författarskap. Vad annat att vänta då böckerna tenderar vara likadana. Jag köpte hennes ungdomsbok Finding Audrey och andra halvan köpte den översatta Twenties Girl som han sedan förstod var den jag läste i somras – igen. Men det var  ju klart han skulle få en egen bok signerad!

Vi kunde förstås inte låta bli att småprata lite med fina Madeleine/Sophie om hur mycket vi, och framför allt jag, tyckt om hennes böcker (favoriten är The Undomestic Godess). En mycket mysig morgon/fm. Jag och andra halvan hann dessutom dra oss hemåt innan demonstrationseländet drog igång.

Jag är typ tokglad över att få en bild på oss!

9 reaktioner till “TBR innan bokmässan & Sophie Kinsella”

  1. Åh, mysigt inlägg! Ser ut som att du har en del att läsa. Förresten, har hört att tredje boken uppifrån är bra 😉 Frukostmötet låter supertrevligt! Har ännu inte läst något av Kinsella men har hört mycket gott om både henne och hennes böcker 😊

    1. Tack! Jo den där tredje boken verkar riktigt bra. Har ju tagit del av innehållet på en trevlig release med några mycket fängslande uppläsningar. 😉
      Kinsellas fristående böcker är mycnet charmiga och det är dem jag föredrar även om hon kanske är mest känd för Shopaholicserien. Bra den med, bara lite mer… tramsig.😊

  2. Har nyligen läst Det som får plats och jag gillade den jättemycket. En sån där bok som jag kommer att spara och läsa igen. Ska bli intressant att höra vad du tycker om den och de andra böckerna 🙂

    1. Vad roligt att höra. Jag träffade Johan Ehn och passade på att berömma honom för debutantbloggsinläggen som är så roliga att läsa. 😊 Synd att jag inte stötte på dig bara. 😟 En annan gång!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.