Om att leva

Helt obegriplig fellyssning

Jag fortsätter temat felläsningar med en fellyssning som så här i efterhand ter sig helt obegriplig. Som det ju så ofta kan vara när det kommer till hur illa man hör och uppfattar något.

1989 kom Walt Disneys Den lilla sjöjungfrun till biograferna och jag blev Ariel-frälst. Självklart skulle filmen inköpas när den kom på VHS. Jag älskade den. Såg den om och om igen. Och pausade och spelade om flera av låtarna om och om igen.

Trots detta fick jag aldrig ihop texten i slutet på den låt Ariel sjunger, ni vet, när hon är i sin skattsamlargrotta och drömmer om ett annat liv. I slutet av låten sjunger hon om att hon inte ser det möjligt att få leva som människa. Det är en utopi.

Jag som inte kände till ordet utopi då, eftersom jag var typ nio, trodde att hon sjung om sig själv och att hon som sjöjungfru kallades ”topin”. Alltså blev texten i mina öron:”…är nu topin… som kunde bli… hela min värld…”

It makes no sense! Ändå, jag var övertygad om att det var detta hon sjung.

Nog för att Sissel som gör rösten till Ariel, är norsk och uttalet påverkade lite men, njae jag vet inte… Får förlåtande tänka att jag var rätt liten, till skillnad från vännen som typ tio år senare tyckte att The Cranberries sjung Salve, när de i själva verket sjung Zombie!

Som sagt, helt obegripligt. 😉

 

5 reaktioner till “Helt obegriplig fellyssning”

  1. Haha! Så där var det ofta när man var liten, och nu som vuxen kan man känna hur hjärnan gnisslar till när texten lägger sig till rätta 😀

  2. Hahaha, jag har också fellyssnat, men framförallt då när det gäller texter till musik. Som tur är (idag med internet) är det enkelt att hitta lyriken och då får man ofta förklaringen till vad de egentligen sjunger 😀

    1. Det tar bort tjusningen lite, att en inte behöver klura själv eller med andra. Samtidigt som det förenklar mycket att så mycket finns lättillgängligt på internet. Kul iaf innan det blir uppenbart vad som faktiskt stämmer. 😃

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.