Böcker

The Curse of the House of Foskett – M.R.C. Kasasian

Det var ett par veckor sedan jag avslutade The Curse of the House of Foskett, och sedan glömde jag skriva om den. Och det måste jag ju genast åtgärda. Tvåan med detektiven Sidney Grice och hans skyddsling, den smarta och snabbtänkta March Middleton, var minst lika bra som ettan, The Mangle Street Murders.

I denna tvåa sker mord nummer ett hemma hos Mr Grice. Varken han eller Miss Middleton är skyldig, så vem gjorde det? De dras in en härva av mord med misstänkta som hör till en grupp som slutit ett Dödskontrakt där den siste överlevande ärver samtliga i gruppen. Även Sidney Grice kan vinna på deras död. Men inte är väl han skyldig?

Med mycket humor, beskrivningar av ett rått, smutsigt viktoriansk London och människors utsatthet skriver Kasasian en underhållande och ovanlig deckare. Måhända jag missar varenda ledtråd, men jag kan inte lista ut vem som gjort det.

Är du nyfiken på Grice och Middleton tycker jag absolut att du ska bekanta dig med dem. Du kan t.ex. kika in på den Smakebit jag bjöd på av The Curse of the House of Foskett med ett kort utdrag av en dialog.

En bok att köpa? Du hittar den bl.a. här och här.

The Curse of the House of Foskett ingår i en serie som kallas The Goover Street Detective, och efterföljande bok heter Death Descends on Saturn Villa.

Annons

5 reaktioner till “The Curse of the House of Foskett – M.R.C. Kasasian”

  1. Verkar ju onekligen intressant. Jag är inte så förtjust i historiska romaner (oavsett genre) men de där skulle jag kunna tänka mig att läsa 🙂

    1. Det är inte likt något jag läst tidigare. Riktigt kul. Och rätt otäck med t.ex. en helt galet oempatiskt människosyn (och även djursyn) men jag är fast. Får abstinens mellan böckerna. 😉

  2. Tror att detta är en bok som skulle passa mig. Finns på Ibooksstore så jag tänker ladda ner ett smakprov och sen ladda ner hela boken om den är bra.

    1. Hoppas du gillar smakprovet. Serien börjar förresten med The Mangle Street Murders. De behöver läsas i ordning. Jag har skrivit om den med och även gett ett litet smakprov, en s.k. smakebit. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.