Böcker

Efter Emma – Anna E Wahlgren

Att läsa böcker skrivna av bloggare som jag följt på vägen till deras debut är ofta otroligt roligt och spännande. Och på samma gång ett vågspel. För (hjälp!) tänk om jag inte tycker om vad jag läser. Hur ärlig ska jag vara då? Eller inte säga något alls? Som tur var blev detta inget bekymmer med Anna E Wahlgrens nu andra utgivna bok, Efter Emma. Visserligen nockade den mig inte så som hennes debut (Skuggan av henne) gjorde, men jag hade inga problem med att sluka även denna.

Sara och Emma, barndomsvänner och bästisar som haft kontakt fastän Sara flyttat från Gävle till Göteborg. Men så upphör kontakten och Sara undrar vad som händer. Hon åker till Gävle, tänker att hennes pappa som Emma alltid gillat kanske vet något. Eller någon av vännerna, vänner hon inte sett på många år. Men spåren efter Emma är fragmentariska, svåra att tolka och inte ens pojkvännen vet något.

Efter Emma är en spännande bok om Sara som tvingas hantera det förflutna, livet hon lämnat i Göteborg och som nu är tvungen att göra upp med det som varit, men även med det hon har. Medan hon gör detta smyger någon runt i utkanterna, tar sig in i lägenheten och Sara vet inte vem hon kan lita på.

Debutboken från 2016

Anna E Wahlgren har skrivit en lättläst och fängslande historia, dock inte lika stark som debuten. Men att göra jämförelsen med Skuggan av henne är egentligen orättvist. Det var en annan sorts berättelse med en annars sorts komplexitet. Trots tillbakablickarna till barndomen upplever jag att Efter Emma är enklare, liksom rakare. Men inte hjälper det. Jag begriper inte vad som hänt Emma och överraskas av upplösningen. Precis som det ska vara. Rekommenderas.

Ser fram emot Anna E Wahlgrens tredje bok. Vill du läsa mer om hennes författarskap och skrivprocess kan du kika på på hennes blogg.

 

En bok att köpa? I så fall kan du hitta Efter Emma t.ex. här och här.

7 reaktioner till “Efter Emma – Anna E Wahlgren”

 1. Vad kul att du läst Efter Emma! Jag tyckte att den var väldigt bra, faktiskt till och med bättre än Skuggan av henne. Anledningen till det var inte så mycket historien i sig (för båda historierna är bra) utan att Efter Emma var betydligt bättre redigerad och jag är ju svag för välredigerade böcker – det kan definitivt höja mitt betyg ett snäpp, precis som en dåligt redigerad bok sänker betyget.

  1. Kanske den känslan jag hänvisade till som både rakare och enklare, fast utan att riktigt sätta ord på vad jag egentligen upplevde…? Men bättre redigerad ja absolut, jag förstår vad du menar. Min favorit förblir ändå Skuggan av henne då jag föll för dramaturgin, spänningen och framåtdrivet i den. Jag är en sucker för bladvändarmagi. 😉

   1. Jag tror vi menar ungefär samma sak 🙂

    Det är ju bladvändarna man letar efter, lite som en guldvaskare. Men jag måste bli bättre på att släppa böcker. Läste 250 sidor av 500 på en dålig dussindeckare och tvingande mig tillslut att lägga bort den, bara för att börja läsa en superbra bok – måste lära mig av det 😀

    1. Livet är för kort för dåliga böcker. Och upplevelser. Har t.ex börjat gå ifrån dåliga föreläsningar (när jag kan) och det känns mycket uppfriskande. 😊

 2. Världens senaste svar då jag blivit sååå dålig på att blogga och läsa bloggar! Tiden räcker inte riktigt till…

  Men vad roligt att du läst, och tack för att du delar! Så kul att höra hur andra upplever det man skriver och det är så tydligt att mina två böcker ändå är väldigt olika varandra. En del föredrar den första och en del den andra 🙂 Och det är ju så det ska vara 🙂

  Tack!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.