Om att leva, Om att skriva

I korthet

Inga inläggsidéer

Marie på Mitt skrivliv skrev för en tid sedan om tomheten i att inte finna inspiration. Nu instämmer jag i detta vad det gäller att skriva inlägg helhjärtat. Ibland dyker en tanke upp, men när jag ska ta hand om den då har den flugit sin kos och lämnar ett tomt avtryck av ingenting.

Läsning

Som tur är läser jag rätt mycket nu och det genererar ju åtminstone någon sorts inlägg. Finna sig, Agnes Lidbeck, är läst och ett omdöme kommer snart. Även M.R.C. Kasasians två senaste har jag läst och ett de får ett gemensamt inlägg där jag bland annat kommer fundera över karaktären och den personlige detektiven Mr Grice som har så många likheter med två andra kända detektiver som jag tycker mycket om.

Redigerar

I sakta takt snurrar tankarna på hur jag ska hantera min dystopi, både första delen som fick så fin feedback i refuseringen från förlaget och andra delen vars inledning och jag inte riktigt är sams. Grunna är ett bra ord för det jag gör. Ingen jätteaktiv tankeverksamhet utan det ligger mer där i bakhuvudet och spinner. Någonstans leder det säkert.

Återhämtning

Fortsätter färden mot ett piggare jag. Sover mycket, läser mycket och ser en del på tv. Det som fungerar i tv-väg är långsamma serier à la MacGyver och Unge kommisarie Morse. Endeavour, som den heter i original, är ren njutning på flera sätt med sina duktiga skådespelare och fina 60-talsmiljöer. MacGyver däremot kan vara rätt svår med sina knasiga dialoger och supertöntiga komma-ur-knipan-lösningar. Men samtidigt alldeles alldeles underhållande i perfekt långsam takt.

Uppdatering

Gjorde misstaget att uppdatera appen WordPress. Det slutade med att jag inte kan spara inlägg som utkast där. Uppdateringar alltså. Alldeles för ofta blir de till det sämre.

Ser fram emot

Nästa vecka är det en röd dag igen och klämdagen tänkte jag antingen ta ut eller jobba hemifrån på. Oavsett, en extra dag ledig på torsdagen. Ljuva lycka. Välbehövligt och förhoppningsvis varken blåser eller regnar den bort så att en kan få vara ute utan att frysa. Och jag vet, det finns inga dåliga väder, bara dåliga kläder. Men det råkar jag tycka är helt fel och instämmer inte alls.

 

Annonser

11 reaktioner till “I korthet”

 1. Jag tycker väldigt mycket om din blogg, just för att den är som den är; lite upp och ner går det, som det gör i livet. Den känns ärlig och det värderar jag så högt. Bra att du tar hand om dig och låter det få ta den tid det tar🌻

  1. Tack vad roligt att höra att du tycker så! 😊 Att hitta sin bloggstil kan ju ta ett tag och jag varierar ju inläggen med lite allt möjligt om än i den mån jag tänkt hålla mig kring just skrivandet och läsandet liksom levandet. 😉

 2. Jag tycker ju att det blev ett väldigt intressant inlägg 🙂 Roligt att få läsa lite om allt möjligt. Sköt om dig på färden mot ditt piggare jag.
  Enligt väderleksrapporten ska det bli varmare och soligare. Hoppas röda torsdagen är en sådan dag 🙂

  1. Tack! 😃 Man tager vad man haver och slänger i grytan. Ibland blir det riktigt skapligt. 😉
   Det låter lovande. Varma vindar och fina kvällar, det ser jag fram emot!

 3. Känner typ igen mig i rubbet. Har en väldigt långsam, oinspirerad period nu. Skönt att läsa om andra som har det på liknande sätt. Därmed inte sagt att jag inte önskar dig all inspiration och ork i världen, för det gör jag!

 4. Att grunna och låta saker marinera i tankarna, även om det inte är aktivt, tycker jag hjälper oerhört. Så småningom kommer det att gnistra till inuti dig 🙂
  Trist med refuseringen såklart, men också grymt med feedbacken. En annan drömmer än så länge bara om den där positiva refuseringen.
  Ha en fin helg med mycket återhämtning 🙂

  1. Jag hoppas på någon sorts snilleblixt som löser knutarna. Vilken dag som helst så kommer den. 😉
   En refusering att rama in! Sparar ju alla men denna gillade jag. 😃
   Tack detsamma! Har planerat för ett par mindre sociala aktiviteter varav ett är ett författarsamtal med Mats Strandberg. 😊

   1. Snilleblixten håller på att byggas upp, snart kommer den sprakandes 👍🙂
    Definitivt! Jag sparar också mina och om jag får en så fin kommer jag nog också att ge den en hedersplats 😄
    Kul med författarsamtal. Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.