Böcker

Rosengädda nästa! – Emma Hamberg

När jag var på semester här i början av juni inleddes veckans läsning redan på flygplanet med Rosengädda nästa! Emma Hamberg har skrivit en feelgood med mycket charm som gav några timmars mysig läsning.

Bror är 13 år och frankofil med föräldrar som bråkar om kvällarna så att grälen hörs in till honom. De behöver tid för sig själva bestämmer han så att den hotande skilsmässan inte blir ett faktum. Bror hittar på ett läger för att slippa följa med till USA på semestern och föräldrarna som inget hellre vill än att ensamma Bror ska bli en vanlig kille som inte tycker att fransk poesi är bästa underhållningen efter skoltid går med på hans lägerförslag. Sagt och gjort, Bror får en månad på sig för sitt äventyr och vad är väl bättre än att ta en tur till Stockholm.

Jane tar hand om vilsna och skadade djur och så även människor, oavsett ålder. Men vem tar han om henne?

Tessan har hängt med samma vänner, samma kille och stekt samma sorts hamburgare till samma kunder sedan högstadiet och får nog en dag och drar. Gissa vart? De tre karaktärernas öde vävs samman och inget blir som de trott.

Rosengädda nästa! är lättsmält och charmig. Perspektiven skiftar hejvilt men jag tycker det fungerar fint (bortsett från när bikaraktärernas perspektiv tittar fram, men det sker så sällan att det inte stör allt för mycket). Emma Hambergs feelgoodroman passar perfekt för stranden, sommarstugan och hängmattan. För mig som läsare är det bara att hänga med på de tre karaktärernas resa när de försöker finna sig själva och sina platser i livet. Rekommenderas!

En bok att köpa eller läsa mer om kanske? Du hittar Rosengädda nästa! t.ex. här och här. Dessutom finns det fler böcker att läsa då den är den första i en serie.

 

 

5 reaktioner till “Rosengädda nästa! – Emma Hamberg”

  1. Den boka hørtes veldig trivelig og sympatisk ut, takk for tipset =D Skal til Gøteborg en helg i august, hvis jeg husker på det er dette en bok det lett kan skje at jeg ser etter 🙂

    1. Ja, en mysig bok väl värd att titta efter. Har visserligen några år på nacken men eftersom den är en serie kan den allt finnas i butik. Hoppas du får en fin vistelse i Göteborg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.