Böcker

Half the World – Joe Abercrombie

Tvåan i The Shattered Sea-serien, Half the World, var precis sådär spännande som jag hoppats. Dvs inte någon gastkramande läsning utan mer av en lunk av undran om vad som ska hända nu. Jag gillar att Abercrombie skriver sparsmakat och långsamt. Det är varken yvigt eller tajt. Lite svårt att beskriva, men stilen är olik mycket annat jag läst och när jag läser känner jag hur pulsen liksom går ner. Du får läsa själv för att få en uppfattning helt enkelt.

Men handlingen då? Jo, detta är en fristående fortsättning på Half a King och Yarvis som då var huvudperson är nu mer av en viktig bikaraktär. Huvudpersonerna här är en tjej som vill vara krigare för kungen, och en kille som också vill det, även om han mest av allt vill göra rätt. Vad det nu egentligen är? Att följa sin inre röst? Sitt hjärta? Dessa karaktärers öden flätas samman genom en lång resa med målet att finna allierade för kungen, och där vändningarna är både väntade och oväntade. Rekommenderas!

En bok att köpa eller läsa mer om? Ta en titt här eller här.

4 reaktioner till “Half the World – Joe Abercrombie”

  1. Är sämst på att kommentera just nu, någon typ av semester-koma kanske? Men läser dina inlägg, och den här boken blev jag faktiskt lite sugen på, lät intressant med den långsamma berättarstilen som får pulsen att gå ner när en läser.

    1. Jag läser också mer än jag kommenterar. Mest för att jag läser bloggar i mobilen visserligen och inte kan kommentera annat än WP via den. (Jättedumt!) Men nog har jag också semesterkoma, eller snarare sol-å-värme-koma. Jisses vilket väder!
      Vad roligt att boken intresserar dig. Jag var först lite tveksam till vad jag tyckte då jag upplevde det lite ”platt” både till handling och karaktärsporträtterande, men sedan föll jag för det. Det är som ett svalt bad i värmen att läsa dessa av Abercrombie när hjärnan är lite seg – iaf så som den varit i vår. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.