Om att skriva

Ska bara redigera lite

Så öppnar jag upp ett kapitel och börjar fundera på vad som kan göras skarpare. Tajtare. Tydligare. Hur starkare närhet till karaktären kan skapas. Hur dialogen kan ge karaktärerna personligare röster.

Jag ska bara jobba med tio sidor. För då får jag uttömmande feedback på styrkor och brister. Så tio sidor ska lämnas in på måndag kväll.

Jag sitter där med uppmärksam blick, ändrar och fixar, tänker att jag bara ska ta en knapp timma för den här stunden. Snart märker jag att tiden flyger iväg. Timman har gått och jag har inte kommit längre än en och en halv sida. Men vad gör det? Jag har fått vara i den där härligt uppslukade känslan när tiden upphör och jag blir ett med texten.

Mer sånt tack.

Annonser

8 reaktioner till “Ska bara redigera lite”

  1. Härlig känsla, och jag tror också starkt på att skynda långsamt när det gäller redigering. Det är liksom svårt att beräkna tidsåtgången när det kommer till x resultat. Inte som när det gäller skrivandet, där är det lättare att bedöma hur mycket man hinner med på ex en timme. 🙂 Heja dig!

    1. Jag gillar just nu att jag också får så tydlig feedback. På så vis blir det så mycket lättare att redigera. Så här konkreta förslag är jag inte så van vid. Att jag sedan inte lyder blint är en annan sak. Kul att fundera på det med. 😉 Tack!

      1. Ja, det låter ju jättekul, att få feedback under vägens gång! Låter som ett bra upplägg. Då kan man ju justera fortsättningen i enlighet med det sedan. Nej, lyda blint ska man nog aldrig göra när det gäller ändringsförslag. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.