Om att läsa

Vänta på böcker

Jag kan vänta länge med att läsa en bok som intresserar mig, som hyllats på bokbloggar och i tidningar, eller som bekanta rekommenderat. Eftersom hyllorna är fulla här hemma är biblioteket räddaren när det kommer till det där jag vill läsa men som jag inte måste ha.

Ibland blir det dock lite väl tålamodsprövande. Som när jag häromdagen kikade på resevationerna jag gjort i höstas och innan jul.

Att Pappaklausulen är populär borde jag ha anat. Bokcirkeln beslutade att läsa den till nästa träff nu i januari, en träff jag förmodligen ändå kommer missa. Liiite segt att bli 149 i kön när en reserverar och behöver boken om en dryg månad. Ibland har vi i bokcirkeln valt böcker utifrån hur tillgängliga de är för just lån. Tydligen inte så denna gång. (Jag var inte med på senaste träffen.)

Böcker väl värda sin väntan?

Silvervägen har jag hört många tillförlitliga bokbloggare ange som en spännande bok. Och ja, jag skriver tillförlitliga för jag har lärt mig att vissa bokbloggare älskar sådan litteratur som jag inte alls finner bra, på något vis. Men några bloggare verkar ha ungefär samma smak och kriterier som jag, på vad som gör en bok bra. Alltså förlitar jag mig på att det de tyckt om denna Silvervägen är att lita på. Dessutom, boken fick ju något deckarpris, så det gör väl att den har viss (av mig) efterfrågad kvalitet.

En helt vanlig familj nämndes också förra året av många bloggare som läsvärd så det har gjort mig nyfiken. Snart borde boken finnas att läsa. Den har jag väntat längst på.

Dessutom reserverade jag om en bok som jag faktiskt tagit bort eftersom jag väntat så länge att jag tyckte det fick räcka. En dag i december. Den kommer väl lagom till sommaren. Men enligt en bokbloggare som nyligen recenserade den måste den inte läsas i juletid, alltså hade jag inte behövt plockat bort den nu innan jul.

Och jo, nog går böckerna att låna digitalt med men det här med att titta på skärmar är inget som fungerar så bra i långa stunder för mitt hjärntrötta huvud. Dessutom föredrar jag de analoga varianterna fortfarande. Oavsett utmattning eller ej.

Så tålamod. Jag har nämnt det förr. En egenskap bra att ha när det kommer till det här med att skriva, och tydligen även vad det gäller att läsa. 😉

Annons

13 reaktioner till “Vänta på böcker”

 1. Bokbloggar och boktips, superbra! Har också läst om alla böcker du nämner, men inte läst dem. Däremot har jag läst Hem, ljugna hem nyss. Den var bra skriven. Jag sträckläste den. Men den var så hemsk att jag knappt vet om jag skulle rekommendera den. Väldigt kluven känsla…Ha en fin söndag!

  1. Ajdå, var den så hemsk. Då låter jag den nog vara. Hemskheterna kan bli lite väl påträngande ibland och var en anledning till att jag upphörde med moderna deckare för många år sedan. Nu väljer jag ut vissa spänningsromaner med stor omsorg. 😉
   Detsamma! 🙂

 2. Instämmer om En dag i december, den behövs inte läsas i juletid då den utspelar sig under flera år och inte bara under december. 🙂 så den kan absolut läsas hela vintern, och kanske även på sommaren för den som vill svalka sig lite 😉 åtminstone i tanken.

  1. Titlar som syftar till specifika årstider och högtider och sedan handlar om ”mer” kan ju bli lite vilseledande. Jag hade tänkt mig den här som en mysig julläsning men när boken ändå inte skulle hinna läsas under julledigheten tänkte jag att den fick gå bort. 😀

 3. Oj, vilken lång kö till Pappaklausulen. Den har jag inte läst, däremot Silvervägen som jag gillade mycket.
  Trevlig läsning!

  1. Populära böcker får långa köer trots många inköpta ex. Nämns de i t.ex. Babel blir köerna genast ännu längre. 😃
   Silvervägen ser jag fram emot, roligt att höra att du tyckte om den.
   Tack!

 4. Du är duktig som håller ut och väntar ända in i mål! Jag kapitulerar alltid om det blir lång väntan, och läser på skärm (som jag inte gillar egentligen) från Storytel eller så köper jag (som jag egentligen inte har råd med). Tålamod ÄR verkligen en dygd 😀

  1. Tålamod ihop med viss snålhet över att köpa saker som absolut inte ryms i hyllorna blir iaf en mycket bra kombination. 😃 Lyssna skulle kunna vara ett alternativ, men där saknas tålamod för så långsamt som det går att lyssna jämfört med att läsa själv det klarar jag inte. 😊

   1. Jag lyssnar en hel del, men då på minst 1,25 x hastigheten, och alltid när jag gör något annat typ promenerar eller hänger tvätt. Är också rastlös 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.