Om att leva, Om att skriva

Typ tre dagar i veckan

När jag började blogga tänkte jag att fem till sex inlägg per vecka var rätt lagom. Och så blev det med. Inlägg om skrivprocessen, lästa böcker, vardagsliv och annat bok- och skrivrelaterat.

Jag tycker det är roligt att blogga och läsa andras bloggar, och har tyckt det hela tiden. Därför känns det trist när energin inte är tillräcklig för det nu.

Utan att jag egentligen tänkt på det har inläggen kommit att landa på cirka tre per vecka. En rätt lagom nivå i nuläget. Så jag satsar på det ett tag. Lite mer medvetet än innan. På så vis behöver jag inte bli stressad över att jag lägger ut mer sällan nu för tiden (har verkligen inte stressat ihjäl mig över detta men ändå – tror du fattar).

Att göra saker mer genomtänkt är bra. Åtminstone för mig.

Trevlig helg!

Ibland ligger det en katt på magen. Då går det verkligen inte att blogga 😉
Annonser

6 reaktioner till “Typ tre dagar i veckan”

 1. Katten är så gullig:) Visst är det roligt att läsa bloggar! Jag hade redan från början bestämt mig för ett inlägg var tredje – fjärde dag och det har mestadels hållit sig på den nivån de tre år jag har hållit på. Det känns hyfsat lagom för mig, även om det hade varit roligare med något mer i veckan får jag ofta inte till det. Ha en fin söndag!

  1. Så mysigt när hon lägger sig på en och spinner. 😻
   Jag tror det är jättebra att ha en sorts tanke med hur ofta en vill blogga, om det ska ske sporadiskt, på infall och impuls eller ofta och mer strukturerat. Även jag kan vilja blogga oftare nu när det blivit längre mellan inläggen men ibland glömmer jag faktiskt vad jag tänkt skriva om när jag tar fram telefonen eller datorn. 😄 Att det inte är så lätt att få till om en har en stor familj tänker jag också kan påverka de där bloggmöjligheterna. 🙂 Önskar dig en fin söndag med!

   1. Det är lustigt det där med bloggandet, och för mig har det blir verkligen en vana…Nu kommer jag ihåg att jag tänkte var tredje – fjärde dag, eftersom jag läste en del råd innan jag startade, t ex att kort och ofta rent generellt är mer omtyckt än sällan och sporadiskt, och att det är roligare med en / flera bilder i varje inlägg. Och det där har jag verkligen hållit mig till, jag bloggar helt enkelt inte på impuls eller lust, utan följer (oftast) min ursprungliga planering (och kan aldrig publicera något utan en bild;) Måste tillägga här att jag tycker nästan alltid att det är kul. Men jag märker att när fyra dagar passerat utan inlägg, börjar bli lite jobbigt i mig. ..Men som sagt, hade jag inte tyckt om att blogga hade jag aldrig gjort det, och det är intressant att ta del av hur andra gör / tänker runt sitt bloggande, för det är verkligen olika.

    1. Känslan av vana, och att vilja blogga förstås, är stark även hos mig. Jag läser en del bloggare som lyckas få till vettiga inlägg om skrivande, livet och läsning – plus har snygga foton – nästan varje dag. Det är beundransvärt. Och självklart roligt att ta del av. Men jag upplever att de är färre nu än för några år sedan. Tror att t.ex. insta tagit över en del.
     Jag är så glad över de jag följer och läser som hänger kvar. Om det är dagligen eller mer sällan spelar inte någon större roll. Fast det är klart om någon bloggare tenderar att försvinna eller blogga någon enstaka gång i kvartalet då ”städas” den bort. Då blir det dennes ansvar att kommentera så att en vet att nu händer något. 😉 Ofta med känsla av ett kärt återseende. 🙂
     Men visst är det intressant hur andra tänker. Och att det kan vara så olika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.