Om att läsa

Början

Minns ni den här? Rec.exet med det snygga omslaget. Eftersom jag hade ett gäng biblioteksböcker att ta itu med fick den vänta. Sedan började jag läsa.

Det gick sådär. Om det inte varit ett rec.ex skulle jag gett upp. Men efter dryga hundratjugo sidor tycker jag att det börjar ta sig.

Lite väl lång startsträcka dock. Och det är inte som att jag sträcker mig efter den i första hand. Så det där med början … Kanske jag är den här bokens enda läsare som haft det här stora motståndet? Svårt att veta. Än finns nästan inga recensioner ute. De två jag sett hittills (bl a från en bloggare jag brukar läsa – Hannele) har varit rätt positiva. Så förhoppningsvis är det som det verkar. Att handlingen tar sig nu.

Håll tummarna!

2 reaktioner till “Början”

 1. Jag håller tummarna, men det finns ju många exempel där det hade varit önskvärt att förlaget jobbat hårdare med manuset, speciellt när det gäller hybridförlag. Känns som om de många gånger har väldigt bråttom att få ut böckerna och inte jobbar igenom manuset tillräckligt först.
  Men, sedan är ju smaken olika också. En del älskar sega handlingar, andra vill ha lite fart. Jag hör nog till den senare kategorin 🙂

  1. Jag hör till dem senare kategorin. Visst kan en långsam handling funka ibland men då får den ha något ”bra” att hänga upp min uppmärksamhet på. Intressanta karaktärer, vackert språk, en speciell stil eller en handling som gör att jag vill veta vad som kommer hända även om jag ”tvingas vila” i den långsamma lunken. Kommer inte på någon sådan bok direkt men tankarna går till klassiker typ Jane Austen och kanske faktiskt Jane Eyre när jag tänker på det.
   Att hybridförlag släpper för fort och för ogenomarbetat har jag upplevt förr. Möjligen att den här lider av detta. Startsträckan har varit minst sagt seg i mina ögon iaf.
   Tack för tumhållning!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.