Om att läsa, Om att skriva

Läser hellre än skriver

Ny vecka och ny månad (redan!) med nya möjligheter. Mars stod för trötthet och segdragen redigering. Det kan liksom bara bli bättre.

Förra veckan hade jag planerat in för två dagars redigerande. Det bidde inget. Motståndet till att få ordning på mina trilskande sidor – och med en känsla av att något behöver vässas/skärpas eller förändras för att göra manuset till något en verkligen inte kan slita sig ifrån – var för stort. Jag gav efter för Mats Strandberg.

För några veckor sedan kunde jag efter lite väntan hämta ut den reserverade ungdomsboken Slutet. Men på grund av annat (redigering, extrajobbet, rec.exet) lade jag bort den. Tills i onsdags. I valet och kvalet mellan att läsa den eller redigera (ett väldigt lätt val!) valde jag läsa.

Och kunde inte sluta.

Så ska det ju vara. Så vill jag att det ska kännas när någon läser min dystopi, att den inte går att lägga bort.

Jag tog med mig detta om att jag tycker kapitlen nu är bra men inte bra nog och att en känsla av ”mäh” präglar hur jag ser på texten just nu till kursen – som var i helgen – och vi (jag och kursledaren) ska fundera vidare på vad som krävs.

Så även om jag kanske hellre läser än skriver just nu får jag hindra mig själv. Och ta en titt på det som trilskas och fundera på vad som krävs. Förhoppningsvis med lite nice input också då.

2 reaktioner till “Läser hellre än skriver”

  1. Där är jag också just nu. Kanske inte att jag inte vet varför något inte fungerar eftersom manuset inte ens nått testläsarna ännu, men jag vill ha ett annat djup i den här boken, så jag grunnar massor på hur det kan funka, utan att det påverkar spänningen (för det är ju fortfarande en spänningsroman).
    Jag tänker att jag ska ta en vecka och fundera över det, så får vi se om jag klurat ut vad som bäst passar sedan 🙂

    1. Det är svårt att sätta fingret exakt på vad jag tycker är ”mäh” för ibland känns det ok och sedan inte. Bra när andra kan kika och hjälpa till.
      Roligt att höra att du har en annan intention med hur du vill skriva. Sådant tror jag är jättebra att man som författare funderar på. Utmana och utvecklas. Både för egen skull och för läsarnas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.