Böcker, Om att läsa

Slangbellan till en guldglittrande barnbok

Barn- och ungdomslitterära sektionen i Sveriges Författarförbund, dvs BULT, delade för någon vecka sedan ut sitt debutantpris Slangbellan till Helena Hedlund. Hon utkom med Det fina med Kerstin föregående år.

Juryns motivering:
Med ett lekfullt språk och ur ett precist barnperspektiv gestaltar Helena Hedlund Kerstins vardagliga och samtidigt livsviktiga problem. Det är ju så lätt att nästla in sig i lögner. Det fina med Kerstin är en debut som glimmar som guld, såväl i detaljerna som i helheten.

Jag läste Det fina med Kerstin häromåret och ser fram emot fortsättningen då den är planerad att bli en serie om tre. Att jag upptäckte Det fina med Kerstin beror förresten på att Helena Hedlund var en av Debutantbloggarna föregående år. Debutantbloggen är en blogg jag läser sedan många år.

 

5 reaktioner till “Slangbellan till en guldglittrande barnbok”

 1. Stort grattis till henne! 🙂 Jag läser nästan aldrig Debutantbloggen längre, så har missat henne. Däremot har jag följt lite andra nomineringar, som t ex Sara Stridsbergs Kärlekens Antarktis. En titel som jag först läste helt fel på, trodde den hette Kärlekens Antikrist 😀 Kanske får bli titeln på min bok den dagen jag skriver en kärlekshistoria, hehe.

  1. Kärlekens Antikrist låter spännande (hoppas ingen hinner före då 😉)
   Jättekul med att Hedlund fick Slangbellan. Jag tycker hon borde nominerats till Augustpriset så en liten upprättelse känns det som. 🙂

   1. Haha, ja det var kanske dumt att nämna det offentligt, men även om någon annan hinner före, är det helt klart en bok som jag genast skulle bli nyfiken på 🙂

    1. När jag gick gymnasiet hade jag en klasskamrat som kommit på värsta bästa titeln tyckte hon och hon kunde få för sig att söka den på internet (Yahoo gällde då) ibland för att ingen skulle ha snott den. Du får hålla koll helt enkelt. 😀

    2. Ja, jag får göra det 😀 Den hade även passat bra i genren skräck. Den genren ligger kanske lite närmare den genre jag oftast skriver i.
     Får se om jag någonsin skriver den, annars kanske någon annan gör det så jag får nöjet att läsa den i alla fall 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.