Om att läsa, Om att leva

Tittar istället för läser

Jag tittar på TV igen. Eller nu blev det fel. För jag har nästan tittat på TV hela tiden. Nästan. När utmattningens hjärntrötthet och intryckskänslighet var som värst gick det inte alls vissa dagar. Så var det under flera månader.

Att jag tittar på TV igen betyder att jag nu nästan alltid klarar av långa pass och snabba klipp. Innan gällde korta stunder (max en timma) och lugna långsamma serier (typ som originalserien MacGyver eller Unge kommissarie Morse – Endevour på engelska).

Så tjoho för detta.

Det innebär förstås att mitt tidigare intensiva läsande slagit ner på tempot. Och blivit nästan obefintligt. Men med kursträff till helgen hoppas jag på tågläsning och caféläsning. Har redan två böcker valda till resan.

Jag har saknat att läsa på engelska. Tänker att det får bli mer av det fram över. Mindre svenskt och översatt. Vilket också kan innebära mer fantasy, kanske. En genre jag också läst lite lite av i det senare tycker jag.

Vad vill du läsa fram över? Något du ser fram emot i semestertid kanske?

8 reaktioner till “Tittar istället för läser”

 1. Önskar verkligen att jag också läste på engelska, men det var länge sedan, och finns inte på kartan nu. Bra att varva TV och läsande. Jag ser just nu fram emot att fortsätta på Universums mörka hemlighet av Malin V Olsson (Visto-debut) och Hetta av Jane Harper, samt Staden av Camilla Sten.

  1. Låter som att du har några spännande titlar där att se fram emot. Härligt!
   Jag började läsa engelska på universitet för många år sedan. En tanke om att bli översättare.(Fick jobb och avbröt studierna) Så jag vill inte tappa engelskan för mycket.

 2. Vilket sammanträffande! Leka vuxen är på väg till mig med post. Gillade verkligen författarens första bok så denna andra ser jag mycket fram emot att läsa.

 3. Jag inväntar ännu ett recex och sedan får vi se. Har himla svårt att hitta någon läsning just nu och jag vet inte vad det beror på. Kanske behöver jag lite mer tid att vila upp mig på från allt som heter skrivande och läsande 🙂
  Håller dock ständigt utkik efter intressanta böcker.

  1. Jag har ofta många böcker jag vill läsa men så räcker det inte att vilja. Läslusten kan saknas. Och nu är jag lite läsmätt. Det blev rätt många i början av året. Som du säger, lite vila och göra annat en period kan vara idé.
   Och visst är jag sådan med, att jag spanar nya böcker som lockar. Brukar ofta hitta det via några bokbloggar som jag följer.

 4. Ja gud, läsandet har avstannat här med (eller med kanske var fel ord, du läser säkert mer än jag). Men nu har jag ett manus att läsa i alla fall , så det räcker för tillfället. 🙂
  Senaste boken jag läste på engelska var Ruth wares kvinnan i hytt tio. Det gick bra, men jag vet att min lätthet att läsa på engelska beror helt på författaren och hur de skriver.
  Skönt att utmattningen är på bättringsvägen. 🙂

  1. Jag har svårt att vara läsfri. Är en läsande människa och reserverar böcker på biblioteket när jag hör om någon som intresserar typ hela tiden. Som ett beroende.😄 Fast i det senast faktiskt mest ”fackböcker” som jag bläddrat i. Typ yoga, hur Internet påverkar oss, osv. Rätt skönt att inte ”måste” läsa från pärm till pärm.
   En del engelska böcker är svåra, det håller jag med om. Inte bara språkmässigt med svåra ord och grammatiska konstruktioner utan även språkmässigt svåra att ta till sig. Fast så är det ju på svenska med.
   Tack, så skönt att kunna ”mäta” förbättringen med något så tydligt som tv-tittande! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.