Om att läsa, Om att skriva

Flyt och flow

Förra veckan började några dagar med värsta redigerarflytet. Det höll i sig till torsdag förmiddag. Skrev ett nytt kapitel också. Jag har inte jättekoll på hur mycket jag redigerat under mina flowdagar men jag har kommit framåt rejält. Rensat en hel del. Så skönt.

Jag tror också att redigeringen känns lättare eftersom jag äntligen börjar närma mig slutet av manuset.

Med helgens kurs i Gävle (bor i Stockholm, har tröttnat lite på kursorten) blir det en naturlig skrivpaus. Det är bra. Jag tror på pauser. De hjälper en att se texten klarare sedan. På samma gång är det skönt att få flera dagar i rad när texten blir ett med en. Gäller att hitta balansen däremellan.

Kursen idag har också varit bra för att föra tankarna framåt. Det vill säga till Del två. Har hittat en röd tråd i en sidohandling som med kurskamraternas hjälp fått mer kött på benen och jag har några idéer att bolla. Precis vad som behövdes. Är riktigt pepp på att börja med Del två när ettan är klar. Även om en paus emellan kan vara på sin plats.

Lite mindre flyt i läsningen däremot. Såg ju fram emot att läsa rätt mycket men har vilat ögonen en del på tågresorna och lyssnat på musik istället. Men har ju en dag kvar innan jag är hemma. Då blir säkert Källners Leka vuxen klar i alla fall.

6 reaktioner till “Flyt och flow”

  1. Jag tycker du är så duktig med dina kurser, önskar att jag också orkat gå på någon emellanåt. Och vad skönt med manus-flyt! Det säger något bra om din utmattning med, är man för trött hittar man inte det där flowet (s a s;)

    1. Duktig och duktig, vad roligt att du ser det så. Känner mig inte så duktig … 😀 Och idag känner jag mig rejält trött. Blir förmodligen några lugna dagar för att komma ikapp. Men visst, nog finns tecken på att utmattningen börjar bli bättre. Tack och lov! 🙂

      1. Du har ju varit både på resande fot och kurs nu, inte konstigt att du är trött! Ta hand om dig, så kommer du ikapp;)

  2. Ibland är musik det allra bästa! 🙂 Speciellt när man behöver sortera tankarna, eller fundera lite mer djupgående på manuset 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.