Om att skriva

Kursen är slut

… and so am I. 😉

Faktiskt. Så intensivt som jag redigerat de sista tre veckorna, med uppemot fyra timmar nästan varje dag, är det inte konstigt om hjärnan säger ifrån.

Men tänk, jag har orkat. Att jag gjorde lite för mycket var ett medvetet val. I väntan på sista inlämningens respons, som kommer i veckan (så nej, kursen är inte helt slut, men jag behöver inte göra fler inlämningar) har jag valt att låta redigerandet och texten vara.

Jag är inte ensam om att ha kämpat på lite extra i slutet. Flera kurskamrater har gjort likadant. Jag hoppas vi ses i höst igen. För ja, jag har sökt en termin till. Jag ska ju vara tjänstledig i höst med.

Men vad är vi för några som går (har gått) den här romanskrivarkursen då?

Duktiga, ambitiösa och engagerade personer som utvecklas och tar till sig av kursledarens feedback och tips. Och det vet jag för jag har försökt följa någras projekt för att lära mig ”se” skrivhantverket. Inte varje inlämning har jag hunnit med, men flera.

Dessutom har vi under våren haft i alla fall två publicerade författare i klassen. Kan inte låta bli att nämna dem lite kort. Charlotte Al-Kahlili som på egen hand gav ut sin bok Skörda storm innan jul och som håller på med ett nytt manus. Och jösses, när hon skriver går det undan. Och fängslande är det. Har varit riktigt roligt att ”tjuvkika” på hennes manus. Samma sak med Emanuel Blume. Han kom ut med en sci-fi bok 2016 och har i det senare gjort en följetong att lyssna på, Oktagonen.

Även om vi andra på kursen inte nått dit än, att vi har gett ut böcker, så är flera på god väg. Det inspirerar mig.

Oavsett om jag blir antagen till en termin till eller inte kommer jag fortsätta skriva. Jag har ju, till att börja med, fortsättningen på dystopin att få ordning på.

Vad gör du i höst? Skriver? Redigerar? Eller inget av det?

12 reaktioner till “Kursen är slut”

 1. Skriver! Efter två terminer på Bona folkhögskola och två terminer på Österlens folkhögskola fortsätter jag med ytterligare ett läsår på Österlens nya manuskurs. Ska bli superkul!

  1. Vad roligt att höra! Österlens fhsk gick jag distans för åtta sedan. Ny manusskrivarkurs låter kul. När jag gick var den på en termin. Och typ enbart kurstdeltagarbaserad. Hade gärna tagit emot mer feedback från kursledare. Lycka till!

   1. Ja den är fortfarande mest kursdeltagarbaserad, tror vi får respons 2-3 ggr per termin av ledarna. Man har kunnat gå 1-2 terminer grundlurs och 1 termin påbyggnadskurs, men nu har de brutit ut påbyggnaden och gjort en egen manuskurs av den. Tror det blir bra, har trivts jättebra där!

    1. 2-3 gånger är bättre än 1. 😉 Låter som om de har ett mer genomtänkt upplägg nu. Jag trivdes också och det var bra när jag gick men visst fanns förbättringspotential. 🙂

 2. Grattis till att ha klarat av (ännu en) kurs!! Och vad spännande Skörda storm lät, absolut en bok att ha i åtanke. Har du läst den? Vad härligt att du ska vara tjänstledig i höst igen. I höst fortsätter jag att bli ännu piggare har jag tänkt mig, och att skriva på Vårskogen förstås.

 3. Så roligt att läsa att det gått bra för så många och att ett par stycken redan är utgivna! 🙂
  Du kommer säkert in på nästa termin och då kanske du också är på väg att bli utgiven. Det är det som är så spännande i den här branschen, plötsligt händer det, liksom 🙂

  1. Det känns som att vårens grupp hållit otroligt hög kvalitet på sina inlämningar och att ambitionerna är höga. Det gör det extra roligt att delta.
   Tack. Jag hoppas på en termin till och att det där plötsliga händer snart. 😄

 4. Vad härligt att du orkade men att du nu också får lite ledigt. Jag har samma tur som du när det kommer till skrivargruppen – otroligt hög kvalitet även här.
  Jag har en gång kvar. Men har sagt nej till i höst.

  1. Ja, så skönt med ledighet där jag kan bestämma själv över mina ”deadlines” utan att pressa mig efter vissa datum.
   Jag går gärna en termin till. På något vis känns det som om det kan bli lättare. Som om polletten trillat ner och jag kanske (förhoppningsvis) inte gör lika många och/eller omfattande misstag/fel framöver. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.