Om att läsa

Läsa om i sommar

Eftersom läsningen går trögt tänkte jag att det kan vara idé att läsa om. Alltså läsa böcker jag redan läst.

Bortsett från ett fåtal reserverade böcker från biblioteket är det få nya böcker som verkligen lockar till läsning. Visst hör jag talas om spännande titlar men det är ändå inte tillräckligt. Inte så att jag nosar reda på dem i alla fall.

Omläsning som lockar är t.ex. trilogin The Hunger Games och Stephenie Meyers The Host. Samtliga rejält tjocka, så de borde kunna täcka in sommarens läsning rätt bra. Och förhoppningsvis ge lite plats över till redigerandet, och kanske även till annat. 😉

Hur gör du när läslusten tryter? Struntar i det? Väntar in den? Ser till att jaga bort den?

6 reaktioner till “Läsa om i sommar”

  1. Min läslust tryter aldrig, troligtvis för att jag aldrig hinner läsa så mycket som jag vill. Men om den gjorde det skulle jag nog göra som med skrivandet, ta en liten paus helt enkelt;)

  2. Det är inte så ofta jag läser om böcker men ibland gör jag det. Om jag har svårt för att komma igång med läsningen så brukar ungdomsböcker fungera ganska bra för mig för det får inte vara för knepiga böcker utan lättlästa men med bra språk och handling förstås. Serier och grafiska romaner funkar också bra.

    1. Ja en stark handling och ett starkt driv i språket behövs för mig när det är dags att komma igång vid en lässvscka. Något som ofta går att finna i just olika ungdomsböcker.
      Jag läser få serier och grafiska romaner men när det väl blir av brukar jag uppskatta det.

  3. När jag tappar läslusten brukar jag lyssna på ljudböcker. 🙂 Då rullar boken på och man behöver inte anstränga sig lika mycket, bara luta sig tillbaka och njuta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.