Om att läsa, Om att leva

Läser (inte) och känner mig dum

Jag fick sådan hjärnsläpp. Funderade febrilt på vad jag läst i det sista, van vid att ha en bok avklarad nästan varje vecka. Bortsett från Ursula K Le Guin som jag hållt på att läsa i fyra veckor snart har jag nog inte läst så mycket. Eller?

En bok av Johanna Thydell har jag hunnit med i alla fall. Vid två strandbesök här i slutet av augusti. Känns ju bra det. Att det inte blivit total stiltje på läsfronten.
image

Annars har jag lagt, och lägger, en del tid på att försöka få ordning på hemsidan för blivande egenföretagandet. För när en inte kan göra som en tänkt får en göra som det går. Typiskt det här när en måste anpassa sig efter vissa mallar istället för tvärtom. Nåväl. Jag har redan fått supporten att ta bort två saker som störde mig. Har två kvar som jag överväger att se om de kan få bort eller om de tvingar mig uppgradera. Känner mig som om hjärnan är full av sockervadd varje gång jag måste chatta på engelska om att utforma hemsidan.

Så, för att bli helt grym på företagande (och inte känna mig livrädd och dum – strategin funkar sådär!) går jag på infomöten (skatteverket) föreläsningsdagar (starta eget) och läser på. Så nog har jag läst en del i det sista. Bara inte sånt som hamnar i blogglistan.

Ny vecka. Jag hoppas att den blir lugn, lärorik och vilsam. Vad hoppas du på? Spännande, intensiv, tråkig, utvecklande, rolig, fylld av träning och god mat, eller kanske … avkopplande? Om det sista ens är möjligt när jobb och vardag ska gå ihop. 😉

Annons

16 reaktioner till “Läser (inte) och känner mig dum”

 1. Inte konstigt om du inte hinner läsa så mycket när du håller på att starta eget och jobba med en hemsida. Jag har chattat med wordpress några gånger men om enkla saker. Skulle bli betydligt knepigare att förklara mer komplexa grejer.
  Vad jag hoppas på i veckan är väl att få åtminstone ett förlagssvar och gärna då ett ja 🙂 Annars så läser jag ett manus åt en skrivarvän som jag ska ge kommentarer på.

  1. Tv-tittandet har också gått före läsandet i nuläget kom jag på. Drar igenom Gotham.
   Det här är första gången jag chattar med WP. Och tycker att begränsningarna, trots köpt domän och paket, är rätt stora. Minns hur otroligt mycket jag kunde påverka utformingen när jag skaffade den här gratisbloggen för sju år sedan. Funktioner de tagit bort och kört in i de dyrare paketen.
   Ja, ett förlagsvar med positivt besked, det håller jag tummarna för.
   Läser faktiskt också ett manus. Sista uppdraget jag tar gratis. 😊

 2. Lycka till med eget företagande, det kommer gå bra för du är så noggrann och ordentlig med det du gör, men jag förstår verkligen att det tar ork och kraft. Skulle jag få bestämma blir det en lugn vecka hemma hos oss;)

 3. Lycka till med det egna företaget! Jag är också socionom, men sedan 2006 arbetar jag uteslutande för mitt eget företag ”Svenska Intensiv” där jag lär ut svenska i Hamburg. Sedan förra året bokbloggar jag med Ema på ”Punktslut” och det är väldigt roligt! Det är viktigt att ha andra projekt i livet och inte BARA jobba på egna företaget. Tro mig – been there, done that.

 4. Kan säga att jag aldrig känt mig så dum som på Skatteverkets infoträff … men det är ändå första steget så jag avråder dig inte från att gå. Jag är ingen expert men har lärt mig en del, du får alltid fråga!

 5. Eftersom du har så mycket just nu är det förstås inte konstigt om annat får stryka på foten 🙂
  Själv läser jag alldeles för lite nu för tiden (undantaget manus som kommer in), men jag tänker alltid att det kommer perioder när jag får mer lästid och tröstar mig med det 🙂

  1. Det låter kanske som om jag har mycket men eftersom jag har en sorts maxkapacitet på fyra timmar vid datorn om dagen (fördelat på fm/em) har jag egentligen rätt gott om tid de flesta dagar i veckan. Lyckas ändå inte få till läsning utan gör annat. 😃
   Ja nog går det i perioder. Jag hoppas läslusten återvänder när jag blivit klar med Le Guins bok. Den har dragit ner på läsandet rejält.😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.