Om att läsa, Om att leva

Bokmässan efter tre dagar

Lördagen helt klart bäst. Hittills. En dag kvar. Seminarierna i K-salarna var roliga, intressanta och sköna att ta del av. (Och nu tänker jag inte bara på de bekväma sätena en kan luta huvudet mot.) Fascinerande också att lyssna på författare från så olika delar av världen och med så olika böcker. Skriver mer om vilka en annan dag och delar med mig av ett seminarie nu.

Du känner kanske igen namnet, Markus Zusak. Det var han som skrev Boktjuven. Nu pratade han om sin nya bok. Brobygge med mördaren. Med tolv, tretton år mellan böckerna har det inte gått snabbt, skrivandet. (Ungefär som för Donna Tartt, hon med Den hemliga historien.) Hur som helst var det väldigt behagligt att lyssna på Zusaks härliga australienska accent. Halva nöjet typ.

Annars har jag försökt att promota mig själv. Och typ lyckats. En förläggare i en mindre monter med fina och viktiga böcker för bl.a. unga blev nyfiken. Dessutom, så mycket lättare att få spontan kontakt med folk och enkelt kunna presentera sig när ens t-shirt liksom talar för en. Träffade t.ex. en annan skrivpedagog från samma utbildning – fast hon hade gått den några år tidigare – som annars knappast hälsat på inkognito moi. Och så fick jag en pratstund med Pia Lerigon vars skrivarblogg jag följt i flera år, liksom podden Skrivdrömmar.

En dag kvar som sagt. Har du varit på bokmässan i år? Några guldkorn att dela med dig av i så fall? Eller gruskorn? 😉

(Du har väl inte missat min hemsida med lektörsläsningar, skrivcoachning och en skrivarkurs? För att inte tala om bra skrivtips? http://www.helenaaskrivcoach.com)

Annons

9 reaktioner till “Bokmässan efter tre dagar”

 1. Jag har aldrig varit på bokmässan men ofta önskat att jag kunnat vara där. Nu när jag är sjuk och har svårt att läsa och vara bland mycket folk vore det kanske inte så lyckat, men jag hoppas kunna åka dit nån gång i framtiden.

  1. Allt folk och alla intryck på speciellt mässgolvet och till viss del utanför vissa seminariesalar kan vara tuffa att orka med när en har en utmattning i bagaget. Men genom att gå på långa seminarier som är lite av oaser i allt brus har det funkat utmärkt för mig. Så jag förstår vad du menar. Det gäller att hitta sina lösningar i den mån det går. Hoppas du kan gå någon gång framöver.🙂

 2. Vad smart med din t-shirt! Kan tänka mig att du har tänkt en hel del på marknadsföring.
  Jag har varit på bokmässan i egenskap av reporter två gånger men det är länge sedan. Jag har inte saknat mässan förrän i år – nu när jag har lärt känna skrivande folk och att se alla er där så känner jag att jag går miste om något. Men det lär blir fel mässor … 🙂

  1. T-shirten blev ett bra drag. Hade behövt visitkort (som jag kollade på men när registreringen från SKV dröjde vågade jag inte köpa innan allt var klart), men jag tog andras kort och så fick de fota min rygg med hemsideadressen.😀
   Förstår vad du menar. Innan bloggen gick jag sällan. Speciellt sista två, tre åren har varit riktigt roliga, just för att jag via bloggen blivit bekant med en del folk.
   Fler mässor kommer. Då får vi boka in en träff.🙂

 3. Vad där på lördagen – det räcker gott och väl med en dag för mig. Förstår fortfarande inte hur du orkade… Såg dock inte till dig, hade varit kul att ses annars! Bäst var lektörsläsningen av mitt första kapitel som jag vann i Litterära konsulters tävling (du var väl med i deras tävling i vintras?). Så nu har jag en massa pepp här inför mitt redigeringsår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.