Om att leva, Om att skriva

November is a killer. Och lite pepp

Oavsett utmattning eller inte är november en svår månad. Jag blir sååå trött. Tyvärr utmattningstrött. Det är en annan sorts trötthet. En hjärntrötthet. Inte så illa som förra året i november, december, eller våren dessförinnan när jag oförmådde det mesta. (Då klarade jag ju inte av att se på tv på grund av intryckskänslighet.) Men vissa symtom klättrar upp igen från att ha leget på noll, ett. (Japp, jag skalbedömer – kommer inte ihåg hur jag mått annars.)

Så, för att peppa mig själv lägger jag upp en kommentar jag fick på en inlämning jag gjorde för ett gäng veckor sedan. Kursledarens respons. Pepp! Efter berömmet får jag förslag på förbättringar, men jag är så glad över responsen jag fick inledningsvis.

Om ni följer mig på instagram – @helenaa12blogg har ni nog sett bilden förut. I det här novembermörkret var det här precis vad jag behövde, så jag delar med mig igen. Delad glädje, dubbel glädje. I det här fallet, pepp och lovord. Så glad och tacksam för att jag hittat den här kursen som gjort så mycket för mitt skrivande och min syn på det.

Hoppas det går bra med dina projekt. Att du är på gång med vad du än gör (skriver, syr, påtar med växter …) eller att du låter det du gör, eller ska göra, vila sig i form. Det kan funka fint det med. 🙂

8 reaktioner till “November is a killer. Och lite pepp”

  1. Härligt med fin respons, förstår att du blev peppad! Mindre härligt med tröttheten. Känner igen den själv också, för första gången i år tror jag. Vet inte om det är höstdepp, byte av hormonspiral med lite hormonell obalans som följd, en fördröjd effekt av att jag läste två heltidskurser samt heltidsjobbade och hade barnen själv varannan vecka hela förra läsåret – eller en kombination av allt det här. Såhär låg på energi brukar jag absolut inte vara i alla fall! Men jag tvingar mig själv att ta det lugnt, inte stressa. Började genomläsningen av mitt manus för en månad sedan och har inte kommit mer än en tredjedel än. Orkar knappt läsa heller. Men jag kommer igen tids nog!

    1. Tack! Beröm är inget jag måste ha men blir förstås glad när jag får det.
      Det låter som om du haft lite väl mycket en längre period. Lika bra att göra som du gör. Ta det långsamt och se till att du återhämtar dig. Tid finns för läsning av manus när ork finns igen. Ta det lugnt och ta hand om dig.🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.