Om att skriva

Skriva! Nej, redigera!

Det är svårt att låta bli att skriva nytt när skrivlusten faller på och jag har längtat efter att SKRIVA i flera år. För jag har ju REDIGERAT i flera år. Och bara skrivit någon liten scen här och där, ibland.

Men jag ska försöka hålla mig. Även om jag häromdagen föll till föga för den skrivfeeling som hängde ihop med att jag ville skriva en ny inledning på Del Två av dystopin.

Så den ska jag skriva klar.

Sedan ska jag BARA skriva, nej! jag menar REDIGERA. Dvs redigera klart Del Ett, för att sedan skicka till förlag. Och då, när jag gjort det ska jag skriva inledningen. Se till att det blir ett bra anslag. Att läsaren får en orientering i vad som skett lite sådär tidigare, varför de är där de är och vart de ska. Allt snyggt paketerat i typ första kapitlet. Typ. Inte på något tungt infovis, utan lite sådär lätt. Ja, det blir nog bra. Eller, vad tror du?

4 reaktioner till “Skriva! Nej, redigera!”

 1. Din planering att redigera 1:an, skicka in till förlag och ge första kapitlet i del 2 ett bra anslag låter himla bra.
  Hur resonerar du kring förlag? Skickar till endast det/dem som gett dig positiva omdömen tidigare eller skickar du till ett stort antal på en gång? Hur du än gör så håller jag tummarna!

  1. Jag hoppas det blir bra så här. Anslaget är ju superviktigt. På samma gång är det ju en fortsättning och då brukar det vara en sorts sammanfattning av bok 1 i början. För sedan vill jag fokusera på storyn, men självklart behöver lite bakgrund (både från innan bok 1 men även från bok 1) slängas in även då.
   Jag skickar till några förlag, kanske sex stycken. Har inte kikat än. Får skriva lite mer om det sedan. Kanske kan lite input från er. Har en fundering på en sak nämligen som behöver bollas. 🙂

 2. Känner igen det där när man skriver någon form av uppföljare. Då kan man knappt vänta tills man får börja skriva på nästa bok 🙂
  Jag tror säkert inledningen på andra boken blir superbra! 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.