Om att leva, Om att skriva

En av åtta och åttio procent

Igår kom den. Första standardrefusen. Från förlaget som för två år sedan övervägde en utgivning. Jaja, nu gick det ju i alla fall snabbt att få besked från dem. Sist, från att jag kontaktade dem efter drygt fyra månader – och fick veta att manuset var hos lektör – tog det ytterligare två månader innan de bestämde sig.

Sista två veckorna har jag varit hjärntrött. Symtomen har blivit starkare och intryckskänsligheten är tillbaka till viss del. Och jag fattade bara inte varför.

I helgen satte jag mig och gick över hur mycket jag jobbat de sista sju veckorna. Sedan årsskiftet har jag noterat hur mycket tid jag lägger på skrivandet/redigerandet och på skrivcoachandet (t.ex. uppdrag och marknadsföring på Insta, FB). Och det var väl för väl.

Bäst att återgå till 30 min skrivande om dagen

För nog för att jag lägger en del tid på det sista (dock ej så mycket på uppdrag) hade jag inte begripit hur mycket praktisk och faktisk tid jag lägger på det. Men det kom upp till nästan 50 % per vecka.

Ihop med extrajobbet som kan ge allt från ett till fyra pass per vecka hade jag alltså nu kommit upp i en sammanlagd arbetstid på cirka 80 %.

Inte konstigt om hjäntrötthet och symtom slog till. Och jag som tyckte att jag inte gjorde så mycket. Utöver detta kan skrivarkursen med bitar som inte rör egna manuset och bloggandet läggas till. Dvs skärmtid som tar tankekraft och energi.

Som tur är kommer en lugnare arbetsperiod vad gäller extrajobbet och jag har stora planer för återhämtning. Märker att jag återhämtar mig snabbare, men kommer ändå minska ned på tiden vid dator och mobil. Med början efter det här inlägget då.😉

Hoppas du mår bra, har ork till skrivande och annat roligt. Här på bloggen kan du bl.a se fram emot att få veta vad jag tyckte om Sandra Beijers senaste. Om ett litet tag då.

Och du, en sista sak bara, kolla gärna på Insta eller FB om du vill vara med och försöka vinna en första kapitel-analys: @helenaaskrivcoach

Här du varken Insta eller FB finns tävlingen på hemsidan med: http://www.helenaaskrivcoach.com

9 reaktioner till “En av åtta och åttio procent”

  1. Var rädd om dig. Vi får kämpa på med våra manus. Igår fick jag min första refusering. Jag siktade högt och skickade in till Natur och Kultur, ett av mina favoritförlag. Det blev nej. Bara att försöka hålla humöret uppe och fortsätta hoppas. Just nu opererat en fot så de närmsta veckorna orkar jag inte mycket. Blir mest vila, men sen så… kram!

      1. Tack! Fotoperationen måste göras om. Den misslyckades för andra gången. Jag kan gå men foten värker. Tur att man inte behöver en fot för att skriva 😅 Pust. Men bara att ta nya tag. Det är som det är med vissa saker. Kram 🤗

  2. Känner igen det där med all ”osynlig” tid jag lade på marknadsföring när Skuggvinter kom ut. Alla samtal jag ringde, mejl jag skickade, Facebook…Det tar verkligen på krafterna. Så inte konstigt att du är hjärntrött m a o. Bra att du kom fram till det. Ta hand om dig. Kram!

  3. Så tråkigt med en standardrefus från förlaget som var mer intresserade förra gången. Det hände mig också i höstas. Men som du säger så har du ju sju förlag kvar.
    Smart att skriva ned allt du gör, det blir verkligen synligt hur lång tid saker och ting tar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.