Om att leva, Om att skriva

Mars i korthet

Mars är månaden när mycket blev … minst sagt annorlunda.

Vi började första helgen i mars med att titta på melodifestivalens final. Ihop med en vän. Och hade en trevlig kväll. Spelade MarioKart och Super Mario. Jag spelar så engagerat att det känns som om linserna ska trilla ur. Men inte hjälper det. Kommer ofta sist ändå. Jaja, en kan inte vara bra på allt.

Helgen därefter innebar inställt kalas. Liksom helgen efter, som även innebar inställda aktiviteter: författarsamtal och middag med vänner. Och släktkalset vi skjutit på till sista helgen vågade vi fortfarande inte hålla med hänsyn till släkt i riskgrupperna.

Sista arbetspasset på jobbet gjordes den 13 mars. Sedan blev mina pass inställda. Som tur var fick då jag två första kapitel-analyser och en liten skrivcoachning, förutom den lilla skrivcoachning som var planerad till slutet av mars.

Jag hade ju en utlottning av en första kapitel-analys i slutet av februari och de som deltog men inte vann fick 20% rabatt på max 2500 ord. Så roligt att några nappade på en gång.

Ska bli kul att se om någon nappar på mitt nuvarande påskerbjudande, av en lektörsläsning med 25% rabatt.

http://www.helenaaskrivcoach.com

Annars har jag varit trött, dragits med huvudvärk och en helg med lite feber, vilket förstås gjorde att jag höll mig borta från folk därefter. Nu när jag börjar piggna till hoppas jag våga mig att träffa folk. Mina storslagna planer på långa sköna promenader har dock grusats. Ont i knäet, igen.

På skriv- och redigeringsfronten går det långsamt. Fixade med ett nytt kapitel igår, redigerade mest, men så roligt att se hur jag kommer igenom kapitlen. Tidigare har det varit knappt ett i veckan. Nu hoppas jag kunna få upp farten.

Jag hoppas att du mår bra. Att du har det bra, kanske jobbar som vanligt – åtminstone hemifrån – och att du som skriver har ro till det. Här hos mig kan du snart se fram emot att få veta vad jag tyckte om bl.a. Sara Molins debut. En feel good med ett mycket tilltalande omslag. Vi ses!

5 reaktioner till “Mars i korthet”

 1. Ja, vad ska man säga om månaden som gick? Det värsta är att man vill inte tänka framåt just nu heller. Roligt, och välförtjänt att du haft lite lektörsjobb, och hallå, ni som läser detta, Helena är så BRA, och verkligen värd att satsa på (!) Här har jag åkt på symtom igen, MEN har suttit med mitt manus idag, och det muntrade upp. Skrivandet behöver inte stanna upp i dessa tider, (om man bara orkar), som tur är 🙂 Kram, hoppas att du, och knäet snart mår bättre!

  1. Tack. Jag och knäet tar det lugnt. För att nu har jag nästan ont i halsen och känner mig lite febrig. Ändå rätt pigg. Superskumma symton som jag hade för ett tag sedan och som varade ett par dagar då, toppade med huvudvärk. Hoppas slippa den nu.🙂 Oavsett vad vi tampas med för symptom och vad de beror på är manuset en härlig tillflykt som muntrar upp. Om så bara för en halvtimma, en timma.😁
   Gjorde en skrivcoachning över telefon i morse med en så duktig aspirerande författare som använt mig i snart ett halvår. Jättekul att få vara med på vägen!
   Kram och krya på dig❤

   1. Dessa förbaskade symtom, det går upp och ner för oss här hemma också. Usch!! Sitter med mitt manus just nu 🙂 Kul med coaching i morse, heja dig (och författaren;)

 2. Kul att du ändå får ge första kapitel-analyser och skrivcoachning. Kan tänka mig att vissa har det ekonomiskt sämre nu eller vill vara försiktiga för att det ska bli skralt längre fram.
  Hoppas ditt knä kryar på sig!

  1. Jo, tack, den där ekonomin. Jösses vad illa världen drabbas. För egen del blir det knappast några pass på extrajobbet innan sommaren. Borde se mig om efter ngt nytt. Tyvärr funkar inte äldreomsorg för mig. Är inte gjord för den sortens jobb.😕
   Ja så himla roligt med mina små uppdrag. Dessutom, de kan ju kanske leda till något större längre fram. Och så får jag lite annat att göra än att bara stirra på mitt eget manus.😉
   Det där knäet. Ska göra övningar och skaffa knäskydd. Så fort det inte gör ont. Trevlig helg!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.