Om att leva, Om att skriva

Långhelg och prisjusteringar

En del av er kanske har långhelg och ledigt klämdagen. Härligt i så fall. Själv är jag ledig idag torsdag och gör lite företagande imorgon. Inget uppdrag dock. Troligen trillar något litet in i nästa vecka, om kundens redigering går vägen.

Just nu ser jag över mina tjänster och prissättning för en justering, eftersom jag lägger för mycket tid i förhållande till vad jag tar betalt. Och jag har bl.a. uppmärksammat en sak.

Det verkar finnas en efterfrågan av ett lektörsutlåtande som inte går in på detaljnivå utan har en mer övergripande helhetssyn. Så nu vill jag få hjälp att prova ett koncept med färre kommentarer direkt i manus och ett utlåtande på 5-7 sidor inklusive en handlingsplan.

Jag önskar jag kunde bett om hjälp gratis men har valt att lägga 30 % rabatt på ordinarie pris, vilket gör att eventuell testperson ändå får det mycket billigare än vad det kommer kosta senare.

Det ska bli väldigt intressant att se om någon/några nappar. Erbjudandet gäller för inlämning i juni. Bara för att jag efter sommaren ska kunna göra en justering av prissättningen. Håll tummarna!

Men nu önskar jag dig en fin helgdag och långhelg.🙂

Länkar förresten till min hemsida och erbjudandet ifall någon här vill veta mer.🤓

8 reaktioner till “Långhelg och prisjusteringar”

 1. Jag jobbar på som vanligt under denna vecka. Har tom lördag och söndag inbokade, haha. Men när man har det bästa jobb man kan tänka sig är det ju ingen uppoffring. 🙂
  Skönt för dig med lite ledighet i alla fall . Vad spännande med justering av erbjudandena. Jag tror som du att man får ha en lyhördhet inför vad folk efterfrågar, så helt rätt tänkt.
  Önskar dig en skön helg! 🙂

  1. Precis, har man ett bra jobb spelar det ingen roll när man jobbar. Fick en påminnelse i min kalender nyss om jag skulle jobbat idag. Hade jag gärna gjort. Med lite tur kanske något kan dra igång redan i höst, så vi inte måste vänta till vintern, så nu håller jag tummarna för det.

   Ja, jag måste se över tjänsterna och anpassa lite, liksom prissättningen. Vill egentligen inte höja, men eftersom jag inte kan tänka mig lägga mindre tid på uppdragen får justeringen göras där.
   Tack, detsamma! 🙂

 2. Ja, det där med vad som ska ingå och inte är ju svårt, liksom prissättningen. Hur värderar man sitt jobb så att man inte värderar för lågt i förhållande till vad man erbjuder, liksom att man inte lägger sig för högt?! Vad ska ingå? Hur detaljerad har jag möjlighet att vara? Det är inte helt enkelt.

  1. Eftersom jag märker att jag skulle kunna gå riktigt djupt in i texterna får jag se till att avhålla mig från det. Har trots allt ingen redaktörstjänst. (Än?) 😉 Jag har lagt jättemycket tid på att se över andra lektörers tjänster och begriper inte hur de som tar mindre betalt lever på detta. (Fast det gör de kanske inte.) Och undrar även vad man får tillbaka då. Hittills har jag bara haft mycket nöjda kunder så då vill jag inte minska på kvaliteten utan får justera vad jag gör och hur jag prissätter. 🙂

   1. Precis! Jag har hos mig satt tydligt att jag ger ett omdöme på 4-6 sidor, och tänker att om jag kan/hinner ge kommentarer inne i texten så får det bli en överraskande bonus för personen i fråga, men det är inget jag kommer ge på per automatik i min lektörsläsning.

 3. Låter som ett jättebra förslag, att ha både ett mer övergripande, och ett som går mer på djupet. Det är klart att du inte ska be om hjälp gratis, din rabatt är generös nog som den är. Kan föreställa mig att det är jättelätt att göra mer än man tar betalt för, men det ska man ju inte, oavsett vilken bransch man är i. Hoppas att du har en fin helg och mår bra. Kram!

 4. Tycker det där var en jättesmart grej, speciellt som det är något som efterfrågas.
  Håller tummarna för att du får många som nappar! Speciellt när de får ett så bra rabatterbjudande 🙂

  1. Tack! Jag hoppas också på napp. Hittills inget men jag ska köra en drive imorgon igen. Och jag har ju gott om tid än, att ta emot. Men det känns segt att få just lektörsläsningar. Mest små uppdrag. Desto mindre, desto mer tid ju, med tanke på att allt administrativt ju alltid tar lika lång tid. Antar att det kommer. Så småningom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.