Om att leva, Om att skriva

Sommar och jag tar paus

Det har regnat flera dagar. Kanske lika bra det. Uppdrag (skrivcoachning, liten lektörsläsning) har trillat in och jag har fått en del att göra. Och det är ju väldigt roligt när det blir så.

Jag har i alla fall badat, när det var som finast häromveckan. Jag lånade svärföräldrarnas sommarhus på Tjörn. Och var jag själv med katterna tills andra halvan kom på helgen. Eller själv. Det är ett sommarhusområde så en del sommargäster har flyttat ut. Plus att det finns åretruntbor.

Redigeringen går sådär. Vet inte varför det tar emot. Tror att jag vill ha någon som kollar på det jag skriver, som liksom säger att det nyskrivna är bra. Och som vet hur det var innan. Saknar helt enkelt den möjligheten från kursen. Nu känner jag mig vilsen.

Jag är även lite trött. Prioriterar alltid uppdragen innan eget skrivande och redigerar med energin som blir över. Och ibland, när energin finns, går jag hellre och tränar eller bakar. Jaja, antar att jag på något vis laddar för manuset. Känner igen beteendet med långa, flera månaders paus, med skrivveckor därefter.

Nästkommande tre veckor blir det bloggpaus. Sedan dyker ett inlägg om juli-läsningen upp. Kan redan säga att jag läst två olika, men fina ungdomsböcker. En som jag blev kär i och en som jag inte gillade, egentligen, men den var så bra skriven att jag läste klart ändå. Då har man lyckats som författare.

Nu önskar jag dig en fin juli. Vi håller tummarna för bad och skrivlust, två saker som gör livet bäst. Ses i augusti igen!

7 reaktioner till “Sommar och jag tar paus”

 1. Åh vilka härliga bilder. Själv missade jag badandet, får se om det blir något alls i år nu…
  Jag kan förstå problematiken när man är van att få kontinuerlig input på skrivandet, att det känns lite riktningslöst utan den. Man får försöka utgå från sin vision så länge kanske då, tills man kan få feedbacken.
  Härligt med uppdrag som trillar in, och vad härligt med alla fina ”recensioner” du får från nöjda kunder Underbart! Ha en jätteskön sommar. 🙂

  1. Tack!🙂 Jag som gått från badkruka tilll badtokig hoppas verkligen på varma dagar och tid för bad.
   Jag vet ju vad jag behöver göra nu när jag skriver om och nytt. Men det där med andras ögon, så att det verkligen blir begripligt och liksom rätt, det är ju input som det inte går att klara sig utan. Att få sådan input nästa hela vägen har varit enormt lyxigt. Och från någon proffsig…
   Vill ju vara den sortens skrivcoach och har några långkörare med mig sedan flera månader nu. Kul när jag kan vara den för dem, som ger det jag själv vant mig vid att få.😁 Jag ångrar inte steget till företagare och hoppas fortsätta göra ett jobb som ger nöjda kunder.🙂
   Detsamma!

   1. Haha, vad kul. Jag har inte badat i sverige på ett halvt liv känns det som, men tänkte nästan göra ett undantag i år. 🙂 bara för att få känna känslan.
    Ja, det är verkligen lyxigt så förstår att det blir tufft när man inte längre har tillgång till det. Blir nog lätt en vana. 🙂
    Jag tycker du verkar göra ett jättebra jobb, så roligt att det går så bra för dig och att du känner att det var rätt val. 🙂

 2. Glad sommar på dig, vi hörs:) Och håller absolut tummarna för bad och skrivlust, håller med dig om att det är två riktigt bra saker som ger livslust. Jag slutar min semester imorgon, men jobbar ju inte fullt, så det känns okej. KRAM!!

  1. Nu när jag kör eget företag känner jag att det ska bli skönt med en paus men längtar liksom inte bort från jobbet som innan. Så nästa vecka och veckan därpå tar jag helt ledigt.
   Och du hade ju tur med flera varma dagar för bad på semestern. Vi hoppas på fler sådana sommardagar. Kram🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.