Om att läsa, Om att leva, Om att skriva

Augusti i korthet

Idag blir det en blandad kompott av inrapportering av augustis månads aktiviteter som läsning, fritid och företagande med en mycket nöjd kund. Enjoy!

Läsning
Segt med bara 4,5 läst bok och då rätt tunna böcker. Egentligen har jag läst 4 hela böcker och två halva. Så fem? De presenteras nästa torsdag. Tror jag ska satsa lite på omläsningar förresten. Har känt ett visst läsmotstånd och då kan omläsningar göra susen. Eller så har bara jag och böckerna inte varit kompatibla. Jag började faktiskt på ännu en men den gav jag upp bara efter ett trettiotal sidor.

Redigering
Ännu segare. Jag undrar om jag inte har en förlags-väntans-tröskel. Nog för att huvudet är segt och jag prioriterar mina uppdrag så att de ska få bästa responsen tillbaka av mig (så jag får kunder som gärna återvänder) så är det väldigt motigt att sätta sig med manusets andra del. Det händer, men korta stunder och faktiskt inget alls vissa veckor.

Företagande
Lagom mycket även om det blev mer av en rivstart än mjukstart efter ledigheten. Ett samarbete på gång mellan mig och en annan lektör. Det ska bli kul. Men nu har jag tid för nya uppdrag i september. Hela manus, inledande kapitel eller kapitel som krånglar lite var som.

Extrajobbet
Inget pass än men jag har fått schema och ett par pass i första halvan av september. Nya rutiner, nytt sätt att arbeta, allt för att det ska vara corona-anpassat. Ser fram emot att träffa kollegorna.

Fritid
Bad! Jag har flyttat runt arbetsdagarna och åkt till skärgården när det varit soligt! Får inte nog av att bada när jag väl hittar bra badställen. Dvs inte för mycket folk och stök.

Nöjd kund
Och jag kan bara inte låta bli att avsluta med fina spontana inlägget som en kund skrev efter att hon fått mejlet med ett lektörsutlåtande. Kul när det blir så där spontant. Jag brukar ju fråga mina kunder om de vill bidra med ett omdöme som jag får använda, men det här var ju något annat. Har fått några spontana tidigare men inte tänkt på att presentera dem. Så nu så, med tillåtelse – förstås. 

”Tack snälla @helenaaskrivcoach för ditt fantastiska arbete och underbara sätt att förklara, beskriva och komma med konstruktiv feedback. Det behövs! Det hjälper! Jag kan inte sluta le. Tusen tack!”  – @mrsjsilverlind

Hösten
Jag hoppas du haft en fin augusti, oavsett jobb eller ledighet. Har du något särskilt planerat eller något som du ser fram emot i höst?

Själv har jag inga speciella planer, kanske en vecka ledigt men ingen resa. Vad gäller företagandet tänker jag fortsätta synas på sociala medier för att få kunder. Instagram känns mest tacksamt. Facebook är mer osmidigt, hänger sig och gör inte som det ska. Aviseringar släpar efter och när jag uppdaterar är det något nytt som krånglar. Men jag ger mig inte. Finns som: @helenaaskrivcoach på båda om du vill följa/gilla… Jag följer gärna tillbaka. 

Vi ses om en vecka igen, då med en uppdatering av lästa och svårlästa böcker.

7 reaktioner till “Augusti i korthet”

 1. Wow, det låter som en bra start på hösten Lite lagom mycket ”skolstart” och fortfarande lite hålla kvar i sommaren. Försöker göra detsamma. Vad jättekul med ett så fint omdöme. Sånt är ju underbart att få höra ibland. 🙂
  Läsande ja. Jag håller med om att omläsning ibland funkar, men ibland tycks det mest bekräfta att det inte finns något därute som är lika bra som de där böckerna som stannade hos en.
  Vad kul att du gillar instagram, det gör jag med. Som du säger är det ett så avslappnat sätt att följa folk och umgås på nätet. Plus potentiellt bra för att marknadsföra sig som företag med.

  1. Ja, man får göra vad man kan för att förlänga sommaren. Gillar att försöka hitta en lugn lunk så energin inte tar slut.
   Ja, att få sådan spontan feedback är ju jättekul. Blev så glad.
   Läst om en bok och funderar på att blanda just gammalt och nytt en period. Rätt skönt att läsa om och veta vad som sker.😄
   Utan Instagram hade jag aldrig fått lika många kunder. Det har varit min viktigaste kanal. Och ja, det ett plus att det är så bra stämning där. Vänliga människor som vill väl och lyfter och peppar varandra.🙂

 2. Då har du några trådar ute…

  Själv är jag ju tillbaka på jobbet. Inga resor inbokade, men det kan nog bli någon så småningom 🙂 Hoppas också få tillräckligt många deltagare till de inbokade kurserna på Medborgarskolan.

   1. Definitivt! Hoppas kunna komma iväg på åtminstone något kortare i höst. Vi får se hur det blir… 🙂

    En anmälan saknas än för att vi ska få till grundkursen på Medborgarskolan med start i september (4 anmälda, minimum 5). I november är en Memoarskrivarkurs inbokad, också det på Medborgarskolan.

    I veckan bokade vi också in vårens två kurser på Medborgarskolan. Jag hoppas dock får ytterligare någon bokning utöver det på bibliotek och/eller folkhögskola. Förhoppningsvis är det bara ”coronaläget” som sätter käppar i hjulet.

 3. Vad skoj med så fin respons från en kund! Det måste vara peppande och också ett kvitto på att du vet vad du gör. För tyvärr finns ju många lektörer där ute som utger sig för att vara duktiga, men som inte riktigt har förstått hantverket, därför blir det ju en djungel för (speciellt nybörjare) att leta sig igenom.
  Ska komma ihåg att tipsa om dig om någon vänder sig till mig med frågor på förslag på duktiga lektörer 🙂

  1. Ja, jag blev oerhört glad för denna spontana reaktion. Och för att jag kom för mig att fråga om jag fick använda inlägget.😄
   Tyvärr ja så finns många som inte är tillräckligt utbildade och erfarna. En del gör kanske ett hyfsat jobb, och kunden blir nöjd, men vet inte att den kunde fått det ännu bättre. Lurigt det där.
   Tack snälla. Det skulle jag verkligen uppskatta.😊

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.