Om att leva, Om att skriva

Ljummet och ont, här och där

November är, som det ju konstaterats av väderfolket på tv, en ovanligt varm november i år.

Jag som ogillar kyla, helt enkelt eftersom jag fryser lätt och spänner mig, tycker det är helt okej. Även om det är tråkigt att det beror på klimatförändringar.

Mina promenader har det blivit stopp för. Är det inte onda knän som jag ska undvika att överbelasta så är det nu en ond fot. Råkade trampa ytterst lite grann snett i förra veckan och efter det har jag haft ont i vristen.

Jag tycker inte jag ser så lastgammal ut men känner mig sådan. Ont i nacke, vrist, rygg och knä. Och en nervskada i foten med. Som ger sig till känna nu när jag byter till helt okej kängor och stövlar men från hyperergonomiska träningsskor.

Ursäkta klagosången, men när än det ena och än det andra inte funkar som det ska då känns det lite trögt. Jag brukar alltid tänka, när jag tycker att något är jobbigt, att jag ju i alla fall har en kropp som fungerar.

Nåväl. Jag har det rätt bra ändå. Behöver t.ex. inte masa mig upp tidigt till ett jobb i snålblåst och regn i sidled. Något jag uppskattar lite extra nu i mörka november.

Dessutom avslutade jag förra veckan med att få ordning på ett formulär på företagets hemsida. Ett formulär för anmälningar till mitt kommande nyhetsbrev, Skrivtipsbrevet!

Och så fick jag färdigställt den mejllista jag påbörjat tidigare som jag då inte fick till att synka med tjänsten för nyhetsbrev. Ja, ibland funkar bara inget. Men så i fredags löste det sig lätt.

Så. Glad över detta firade jag med en fika på ett nästan helt tomt café. Ett rätt bra sätt att avsluta arbetsveckan.

Hoppas du har det bra. Kanske att ditt skrivande går lite bättte än mitt…? För här är det nästan obefintligt. Men det börjar dra i mig. Antingen att fortsätta med del två av dystopin, eller att redigera om del ett. Får se vad jag landar i.

Annons

6 reaktioner till “Ljummet och ont, här och där”

 1. Vad tråkigt med foten😔Nåväl, du är bra på att fokusera på det som funkar, och det är alltid en tillgång i livet. Och du ser förresten helt strålande ut🌸Kram!

 2. Vad tråkigt att behöva ha det så. 😥
  Känner igen det med, och igår kom jag äntligen på vad det nog beror på för min del iaf. Så nu hoppas jag det ska bli bättre. Jag håller med, jobbig känsla när man känner sig ung men kroppen inte håller med 😉
  Och apropå klimatet så tycker jag inte nån ska känna sig deppig över det, man vet ju inte ens om det beror på klimatförändringar eller bara är en ovanligt mild vinter. Sådana har det ju, efter vad jag förstått, alltid funnits. 🙂

  1. Bra att du vet vad det beror på. Kanske något som går att komma till rätta med då. Jag har en fysioterapeut som jag ska träffa i veckan så jag ska höra lite vad hon tänker.😊
   Visserligen har det gått i vågor med temperaturen över tid, men jag tycker vädret rent generellt de sista åren blivit annorlunda. Märker det då det varit så stormigt sista åren med kraftiga regn. Något som leder till att det inte alltid går att sova i vårt sovrum som ligger på taket (förutom att det viner, tjuter och visslar låter det som om långtradare drar förbi i full fart) och det var ytterst sällsynt att vi stördes av vädret för bara ett par, tre år sedan. Så visst, man kan tänka att det bara är en väderförändrad period, men jag tror mer ligger bakom.

 3. Mitt skrivande är också obefintligt just nu, men det känns skönt att ha en paus från det på obestämd tid.
  Enda fördelen med den här pandemin är ju just att det är väldigt folktomt överallt, det innebär färre köer. Ska bli intressant att se hur det blir när julhandeln drar igång på allvar 🙂
  Hoppas värken går över snart. Det är alltid jobbigt att gå och ha ont.

  1. Jag lider ju inte direkt av mitt obefintliga skrivande, det är bara det att pausen varit rätt lång. Men antar att det är vad jag behöver.🙂
   Vad annorlunda det är hos er och här i Göteborg. Folktomt är det nämligen inte. Lite mindre folk, men på vissa ställen rullar det på som vanligt nästan. Iaf på vissa caféer och i Nordstan. När jag åker förbi på väg till extrajobbet förundras jag alltid över det.
   Ja, förhoppningsvis lättar det snart. Får kanske lite nya övningar av sjukgymnasten idag.☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.