Om att skriva

Jag följde mina drömmar för att andra följt sina

Jag har fått gästblogga hos Sabine Mickelsson, och berättar om hur jag inspirerades till att följa mina drömmar efter att ha tagit del av andras historier om sina äventyrliga och uppfyllda drömmar.
Här kommer inledningen av mitt inlägg.

Tidigt började jag sluka ord och berättelser. Så när de egna böckerna tog slut på semestern hos släkten i Älvsbyn, och bokhandeln och biblioteket var stängt, plöjde jag igenom veckotidningarna som en släkting samlat på hög.

Storögt läste jag om brott som begåtts, om paranormala fenomen och livsöden. Och slukade följetongsnovellerna.

Varje vinter och varje sommar lockade tidningarna, ja faktiskt mer än böckerna jag tagit med. Och där föddes en fascination för historier om människor som gått sin egen väg.

De hade cyklat genom USA. Seglat jorden runt. Bestigit berg. Rest sig från sina rullstolar. De åkte till fattiga länder, startade skolor, grävde brunnar.

Att följa en dröm är inte så enkelt. Livet och vardagen kan bestå av många hinder. Men när man verkligen vet vad man vill då borde inget kunna stoppa en…

Helena Andréasson

Genom att trycka på länken här (eller i Sabines namn ovan, kan du läsa inlägget i sin helhet.

Har du några drömmar som du följt eller vill följa? Om du vill får du gärna dela med dig i en kommentar.

Foto Katarina Persson

10 reaktioner till “Jag följde mina drömmar för att andra följt sina”

 1. Ja, det där är ett av mina favoritämnen 🙂 Jag uppmuntrar alltid folk att följa sina drömmar, men man bör också vara medveten om att man ibland måste välja bort saker för att nå dit. Själv har jag uppfyllt mina drömmar en efter en, men de har ju en tendens att föröka sig med tiden, hehe. Jag tror jag behöver ha mål och drömmar för att känna att jag hela tiden har något att sträva mot. Och själva förverkligandet är ju icke desto mindre njutbart. Så hejar på dig och håller tummarna för att du snart får se även den andra drömmen förverkligas. 🙂 Det är du verkligen värd!

  1. Jag är likadan. Har alltid strävat mot olika mål. Och som du säger, ibland får man offra annat i livet för att nå dit man vill, eller leva som man önskar.
   Jag tror det är bra att ha saker i livet att längta till och sträva mot. Och ja, känslan att nå fram. Väl värd vägen.😊
   Tack snälla för påhejande och tumhållning!❤

 2. Jag säger som Katarina här ovan och håller tummarna för att du snart får se den andra drömmen förverkligas. Du har allt som krävs och det är bara en tidsfråga om när det blir. Heja dig!
  Kul också att upptäcka Sabines blogg 🙂

  1. Envishet är helt klart av oerhörd vikt för att uppnå något, det håller jag verkligen med om.
   En egenskap jag besitter men på samma gång är rätt långsam. Eller eftertänksam… Gör saker i sakta mak. Och det beror inte bara på min seglivade eviga utmattning. Så en dag så… 🙂 Kul att du bloggar igen förresten! (Jag måste av någon anledning använda datorn vid kommentar på andra bloggar än WP. Och läser så sällan bloggar via den…)

 3. Jag håller också tummarna för att du får din nästa dröm uppfylld också.
  För min del känns det lite som om jag uppfyllt alla drömmar jag haft och jag har svårt att komma på några fler. Men det kanske kommer bara jag ger det lite tid 🙂

  1. Tack!🙂 Jag har också funderat på om drömmar kan ta slut. Men efter att få en bok publicerad (helst antagen av traditionellt förlag) så ligger det några drömmar till och väntar.
   Ja, eftersom du har ditt boende utomlands, som kanske snart är en till uppfylld dröm, så… Vad ska du hitta på efter det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.