Böcker, Om att läsa

En hit till tegelsten

Jag tror jag nämnt att jag läst en tegelsten under en tid. Tad Williams The War of the Flowers (2003). En fantasy om att skifta värld från människornas till älvornas. Ett rike där alla möjliga sorts varelser lever tillsammans fast inte utan konflikter.

Jag går inte in på handlingen mer än så. Men det här var en härlig läsning med en manlig musiker till huvudperson med sina fel och brister och ett stort hjärta. Det var en bok fylld av detaljer och långa scener som jag ofta undrade vad de skulle utmynna i. Men sedan knöts allt ihop sinnrikt. En långsam läsning. Ofta spännande. Ofta märklig. Men mest av allt fängslande och fascinerande.

Bild Pexels

I övrigt har februariläsningen gått trögt. En ungdomsbok som jag tyckte var dåligt redigerad (från ett mindre förlag som tryckt boken på nytt) och en ungdomsbok (ftån stort känt förlag) av en debutant. Den tyckte var jobbig på grund av temat som jag tycker känns lite uttjatat med en ung kvinna med någon sorts identitetskris och psykiska besvär. Ingen av dem lästes klart.

Dessutom har jag en bok för bokcirkeln som jag tycker är mäkta ointressant. Den kommer jag inte heller läsa klart.

Hur går det för dig med läsningen? Guld och gröna skogar eller aska och elände?

8 reaktioner till “En hit till tegelsten”

 1. Härligt när man får en riktig läsupplevelse. Jag undrar om jag inte är lite av en periodare när det kommer till att läsa/sluka böcker. Just nu har jag flera böcker liggande som jag vill läsa men jag känner mig för rastlös: vill bara vara inne i mitt eget manus.

  I höstas däremot hittade jag jättemånga pärlor, ett tiotal som jag gav en fyra. Är vanligtvis snål på att ge femmor men nedanstående åtta böcker är alla femstjärniga enligt mig. (Har tänkt att göra något med listan på min blogg men skulle ha skrivit om varje precis när jag läste ut – nu är jag tyvärr för lat 🙂 )

  Femmor: Samlade verk av Lydia Sandgren, Året med 13 månader av Åsa Linderborg, Min mörka Vanessa av Kate Elizabeth Russel, Flickebarn nr 291 av Ninni Schulman, Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeblad, Käre Edward av Ann Napolitano, Rotvälta av Tove Alsterdal, Hon som älskade honom av Sara Kadefors.

  1. Ja, det kan gå i perioder. Eller så är böckerna bara inte lockande nog av olika anledningar.😁
   Sandgren och Linderborg är jag riktigt sugen på. Några av de andra är bekanta men inga jag tänkt på att ta tag i. Mycket lättare att vilja läsa om man blir rekommenderad någon.😊 Så tack för tips! Kändes välbehövligt.🙂

  1. Det finns så många böcker som lockar. Så jag vill inte lägga tid på ”tråkiga” böcker. Tänker också på för vems skull jag läser. För egen del ser jag ingen mening med att läsa klart böcker som ger stort motstånd. Och skulle jag ha skrivit en bok som inte faller en läsare i smaken skulle jag inte vilja att den läser för att den av någon anledning känner sig tvungen…
   Så befriande med en tjock fantasy som inte är del av en serie också. Även om bra serier gärna får bestå av tegelstenar är det skönt att ibland vara klar efter en bok.

 2. Himla befriande att läsa när du lämnar böcker du inte fastnar för. Jag har så svårt för det, och detta kändes väldigt peppande på något vis 🙂 Själv läser jag bara en massa fackböcker för research just nu, det är såklart intressant men inte direkt någon upplevelse.

  1. Kul att höra att det var befriande. Jag tycker inte böcker måste läsas klart om jag inte läser dem pga ngn kurs eller så. Och vilken författare vill att dess läsare tvingar sig igenom böckerna, bara för att. Det hade jag inte velat.😊
   Research och fackböcker låter ändå lite kul om än kanske inte så ”dramatiskt” spännande. Vad är det till för projekt?

 3. Håller med. Identitetskriser känns väldigt uttjatade.
  Jag har inte hittat någon läsning än, bara en bok som jag eventuellt tänker läsa då den förmodligen blir film.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.