Om att leva

Längtan

Att längta är bra. Jag längtar efter allt möjligt. Men överst ligger förstås längtan efter att må bra. Vara pigg. Alert. Att ha mängder av ork.

För två veckor sedan fick jag dos nr 1. Precis när jag börjar piggna till en aning bl.a. tack vare mindre att göra i företaget och som lektör och skrivcoach.

Och jag blev dålig av vaccinet. Inte jättesjuk eller så, men otroligt trött och hängig. Och så i helgen fick jag jobbig huvudvärk, kände mig febrig och lite tjock i halsen.

Så det jag längtade efter då, eftersom det var så otroligt fint väder var ju att kunna bada. (Dessutom missade jag firandet av en vän, vilket jag sett fram emot mycket.)

Det är väl så det är, att den högsta önskan vi alla egentligen har är att få vara frisk. Men det är något många inser värdet av först när de blir sjuka.

Jag kan vara irriterad på mycket som liksom stör och inte funkar i vardagen och livet. Men är samtidigt väldigt tacksam över att jag har en kropp som fungerar rätt bra. Att jag ser ut som jag gör. Att jag har det liv jag har.

Att längta efter mer. Efter annat. Det tänker jag hör till. Att vi som människor behöver längta och få sträva efter att nå olika mål och drömmar. Bara vi också ser vad vi har.

Och med det sagt, så fortsätter jag längta efter mina bad. För det är något jag liksom inte får nog av. Frisk eller inte. Det går alltid att längta till nästa stund på stranden.

Eller, vad säger du? Vad längtar du efter?

4 reaktioner till “Längtan”

 1. Du skriver så klokt! Jag blev också hängig och trött, och sjuk, av vaccineringen, vi är väl lite svagare fysiskt, pga utmattningen…Men nu mår jag bra igen☺️HOPPAS att du snart kan hoppa i plurret, förstår dig, jag älskar också att bada. Kram☀️❤️

  1. Tack!❤ Antagligen är drt så. Vet en annan som reagerade likadant med en utmattning.
   Jag kunde förstås inte hålla mig och badade nog för tidigt, för idag får jag hålla mig i land. Sitta i skuggan med lite feber. Men det är helt okej. Har ju faktiskt en trädgård just nu.😊 Kram☀️

 2. Vad segt att du blev så pass dålig. Usch!

  Har just läst i Atomic Habits (James Clear) att hjärnan har typ tio gånger fler receptorer för att ”vilja” snarare än att ”gilla”. Att längta ligger sannerligen i människans natur.

  1. Ja, så tråkigt. Men typ bra nu så nu blir det att se vad nästa dos hittar på.😁

   Så intressant. Jag har alltid haft en stark vilja till att vilja en massa. Längtar alltid efter smått och stort att både göra och uppleva. Jag och alla andra typ då.☺️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.