Filmer

Juliga charmiga julfilmer

Jag tänkte önska dig en fin jul med ett par julfilmtips.

Vi känner väl alla till julfilmer som The Holiday eller Love Actually. Liksom den riktigt gamla klassikern Livet är underbart.

Men hur är det med Hallmarks massproducerade julfilmer, har du några guldkorn bland dem? Jag säger massproducerade då de visst gör flera hundra per år. Och häromåret var jag sjuk i slutet av november och början av december vilket innebar att jag upptäckte att det gick ungefär tre, fyra julfilmer om dagen på tablå-tv:n. Och Hallmark tycktes stå för en stor andel av dem.

Så förra julen såg jag två jättefina filmer bland alla dessa julfilmer, som oftast var mer juliga än bra. Flera gick faktiskt inte ens att se. Och det behövdes sällan mer än fem, tio minuter för att avgöra kvalitén. Men två som jag föll pladask för innehöll, förutom bättre skådespelare än flera av de andra, en fin och stark handling.

Det ena var A Heavenly Christmas (2016) med Kristin Davis och Eric McCormack i huvudrollerna. En söt film om att omvärdera sig själv och göra något bra för någon annan.

Den andra var A Christmas Love Story (2019) med Kristin Chenoweth och Scott Wolf. En fin film om att gå sin egen väg – med lite hjälp – och att våga tro på kärleken.

Båda filmerna är charmiga och mysiga. De är inga storfilmer, men har hjärtat på rätt ställe. Och att A Christmas Love Story innehåller körmusik med ett gäng bra jullåtar gör inte saken sämre.

Jag får dock erkänna att mängden julfilmer av riktigt dålig kvalitet som jag påbörjade förra året avskräckte mig. Så jag har bara gjort två försök i år med nya filmer, dvs producerade 2021, och den ena gick bort inom loppet av fem minuter, medan den andra var … okej.

Jag kommer helt klart se om mina två Hallmark-favoriter istället för att jaga nya. Har du någon julfilmsfavorit? Och, har du sett någon riktigt dålig julfilm att varna för?

Så. Med detta önskar jag dig en riktigt fin jul!

Annons

2 reaktioner till “Juliga charmiga julfilmer”

 1. Tack och detsamma till dig! Hoppa du får en lugn och fridfull jul 🙂
  När du skrev Livet är underbart blev jag först lite ställd, tänkte på den italienska filmen och försökte minnas om det fanns någon koppling till julen i den haha. Men sedan såg jag att det fanns en till ännu äldre film 🙂 den har jag inte sett dock 🙂 men den första Livet är underbart fick mig att 😭😭😭 Har du inte sett den kan jag verkligen rekommendera den , efter julhelgen 🙂 lite deppig kanske att se under julhelgen dock 🙂
  Tack för tipsen med. Jag funderar på om jag ska läsa om En dag i december (tror jag den hette) för den gillade jag 🙂

  1. Den italienska filmen är verkligen sorglig ja. Minns handlingen väldigt vagt men minns känslan. Vet inte om det är bra eller dåligt.☺️
   Just det, du gillar ju den, En dag i december (visst heter den väl så…? ) Den är väl perfekt som julbok. Själv fick jag en BTJ-bok här igår, så bara att kavla upp ärmarna och ta sig än den före egenvalda böcker. Tack och lov verkar den riktigt bra.🙂
   Hoppas du får en fin jul!❤

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.