Om att leva

Tre saker som varit bra i år

Att summera hela året känns lite övermäktigt. Så det får bli en topp tre, fast där inget kommer först eller sist. Och så några önskemål för kommande år.

Tre saker som varit bra år 2022:

1. Att det ytterst sällan upplevts som totalt dränerande att ta en dusch eller göra en smörgås eller klä på sig. De tillfällen det känts så, totalt dränerande alltså, och krävt lång återhämtning, kan troligen räknas på en hand. Från att tidigare varit vardag. (Återhämtning efter jobb och aktivitet är fortfarande A och O men krävs i mindre omfattning numera.)

2. Att jag i våras blev utbildad till förlagsredaktör. Så nu kan jag starta förlag. Fast det har jag inga planer på att göra.

3. Att jag kommit en tredjedel på råmanuset av min spänningsroman. Och att jag redigerat igenom gamla dystopimanuset än en gång och ser hur det utvecklas till något som börjar likna ett väldigt färdigt manus. Nog för att det varit ”färdigt” förr men skillnaden är markant.

Det var några bra saker med år 2022. För nästa år har jag inte så höga krav.

Önskemål och förhoppningar för 2023

Jag önskar orka mer. Jag önskar att jag får lite fler uppdrag som lektör och skrivcoach, och jag önskar minska ned på arbetstiden för sociala medier.

Att få mer ork kan jag påverka till viss del även om det är svårt att veta hur högt ett energiuttag kan bli då dagsformen påverkas starkt av sömn och intryck. Så att träffa folk och vara social vid ett tillfälle utan större problem, kan vid ett annat tillfälle vara som att bestiga Mount Everest.

Att lägga mindre tid på sociala medier kan eventuellt påverka så att jag får färre uppdrag. Men den kraft som går åt till Insta är inte längre värd utfallet. Jag ger mer än jag får tillbaka pga att algoritmerna liksom arbetar emot en numera. Det som gäller nu är videos och det orkar jag inte riktigt göra.

För att få fler uppdrag kan jag dock bli bättre på att göra annonser på sociala medier. Hade rätt god räckvidd på senaste utan att betala så mycket.

Skulle jag inte få fler uppdrag får jag försöka ta fler pass på extrajobbet. Men arbetstiderna har sina begränsningar och det går inte att jobba hur mycket som helst …

Nåväl. Hälsan kommer först. Vila och lagom med arbete och aktivitet får bli mottot för 2023.

Har du något mål med 2023?


GOTT NYTT ÅR!

Annons

3 reaktioner till “Tre saker som varit bra i år”

 1. Vad skönt att orken har varit bättre. Hoppas ditt 2023 blir precis så som du önskar. 🙂
  Själv är jag beredd på nedgång i mängden jobb så blir nog glad för allt som det känns, lite samma förväntningar som inför 2020 när pandemin bröt ut, bara det att då var det till fördel för mitt jobb. Denna gång är det lite mer tveksamt, men vem vet egentligen. Man får hoppas på det bästa, och försöka hitta ett sätt att hanka sig fram.
  Gott nytt år!🥳

  1. Risken att färre tar hjälp med sina manus och sitt skrivande är stor. Eller så vänder de sig till någon som är billigare. Men jag vill inte sänka min timpeng så hellre färre uppdrag där jag känner mig nöjd med ersättningen än att känna att jag säljer mig billigt.😊
   Hoppas du får tillräckligt och slipper en nedgång, eller iaf slipper en för stor sådan.
   Gott nytt år!🥳

   1. Ja jag förstår, det är nog lika för alla som sysslar med att sälja varor och tjänster i någon form, alla håller i plånboken, de enda som kanske gynnas är väl matvarubutikerna, de går nog bra…😁 de och bankerna.
    Nej, det förstår jag. Jag höjde ju mitt arvode lite i våras, hade haft samma i tre år och när allt började bli dyrare tyckte jag det kanske var dags. Men det var bara med ett par hundringar. Utslaget över en månads jobb blir det ändå lite.
    Tack snälla, detsamma! Och gott nytt år!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.