Om att läsa

52 böcker blev det

Med femtiotvå böcker på listan för vad jag läst under år 2022 är jag riktigt nöjd med hur många böcker det blev. Inte för att kvantitet går före kvalitet men för att jag hade ett mål om uppemot ungefär så många böcker. (Hela listan hittar du här.)

Jag vet med mig att jag missat några, men vad gör det när siffran landar på snygga jämna femtiotvå. Så varför inte försöka sikta på något liknande nu? Uppemot en bok per vecka. Eller tre per månad?

Med tanke på att jag ”tvingas” till läsning av böcker jag inte väljer själv, eftersom jag gör recensioner för BTJ och är med i två bokcirklar, får jag ju ibland läsa böcker som tar lite mer tid. Böcker jag väljer själv tenderar att vara mer av den bladvändande sorten som slukas i ett nafs.

Men, det tycks ju inte ha varit något större bekymmer under 2022.

Jag har några hyllvärmare och några klassiker som väntat länge. De skulle jag gärna läsa. Plus att jag skulle vilja bli bättre på att läsa böcker av författare som inte är svensk- och engelskspråkiga. Asien, Öst-Europa, Afrika och Latinamerika är starkt underrepresenterade i läsningen.

Mitt läsmål för 2023

Så. Jag siktar på att aktivt välja böcker från fler världsdelar liksom att läsa fler klassiker i år. Och att läsa cirka tre böcker per månad. Jag väljer att inte vara med i någon läsutmaning utan nöjer mig med min egna, lätt lösa utmaning. Att läsa ska, liksom skrivandet, i första hand vara lustfyllt.

Eller vad tänker du? Har du något mål med din läsning i år?

Annons

4 reaktioner till “52 böcker blev det”

 1. Wow, 52, det var duktigt! Jag tror jag siktade på 50 ett år men minns inte om jag uppnådde det. Nu för tiden har jag skippas målen och läser när andan faller på och jag hittar något intressant. Tycker det blev lite för mycket press att alltid läsa något medan man var i författarsvängen. Numera läser jag mest facklitteratur, men har klämt säkert tio böcker bara i december. Man känner heller inte samma press att fortsätta läsa om man märker att innehållet var ett annat än man trodde. Då förpassas det bara till Lämna tillbaka-högen. 😄

  1. Äsch, duktigt, ja kanske… Men det går liksom av bara farten.☺️
   Jag har fått in ett gäng skrivhandböcker under året och två andra fackböcker, men skulle gärna läsa fler. Fast det tar jag något annat år.😁 Tio böcker på en månad, det var Inte illa. Då måste du haft tur med bra litteratur.
   Inte heller jag lägger tid på böcker som inte snabbt nog fångar mig. Trist när jag får tråkiga BTJ-böcker som varken intresserar eller håller hantverket. Så två tvåor har delats ut i år. (Egentgivna och fördomarna fylls på om illa skrivna böcker som ges ut på egen hand… Suck!) Önskar jag förpassat dem till lämna tillbaka-högen.😄

 2. Riktigt imponerande! 🙂
  Själv har det varit lite tunnsått med läsning under 2022, men det kanske jag tar igen under det här året. Om jag hittar böcker jag blir tillräckligt nyfiken på 🙂

  1. Tack!😊 Läsningen går lite på automatik eftersom jag ofta ser böcker i Instagram-flödet som väcker intresse. Och med två bokcirklar, och BTJ-böcker, finns också alltid något som liksom ska läsas. Oavsett hur pepp jag är på dem.☺️ Ser fram emot att kanske få några boktips från dig framöver då.🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.