Böcker, Om att läsa

The Eye of the World – Robert Jordan

The Eye of the World är första boken i Robert Jordans serie The Wheel of Time, som utkom redan 1990 på engelska. Jag påbörjade serien på gymnasiet men kom inte längre än ett par böcker. Trots att jag fascinerades starkt av storyn och av världen.


Att lyssna på boken, ypperligt uppläst av Rosamund Pike, var en njutning. Varje karaktär har sin röst, lätt att känna igen både till uttryck och tonläge.

Det är en komplex historia om en ung man och hans vänner som levt som bönder, smeder och fårskötare, tills en natt när mytomspunna varelser intar byn, i en jakt på dem. Den mäktiga kvinnan Moraine och hennes riddare driver bort trollen men faran är inte över.

Ödet binder dem samman och ett äventyr tar sin början där mörka krafter gör allt för att vinna över de unga männen till sin sida.

Robert Jordans epos hann inte slutföras innan han dog och Brandon Sanderson fick ta över och avsluta seriens tre sista böcker. Om jag tar mig igenom alla 14 böcker är frågan. Att lyssna på dessa tegelstenar är trevligt, de är verkligen spännande och oerhört välskrivna, men det tar sin tid. Den första var på nästan 33 timmar. Dessutom är det väntetid på dem. Kanske jag övergår till att läsa längre fram …

På svenska heter serien Sagan om Drakens återkomst (draken är inte en faktiskt drake utan en man). Serien har även blivit tv-serie men jag har inte sett den. Har du läst böckerna eller sett tv-serien? Vad tyckte du i så fall?

Annons

5 reaktioner till “The Eye of the World – Robert Jordan”

    1. Det är nog så att är man inne i världen med fantasy så känner man väl till Jordans episka serie. Annars inte.😊 (Kul autokorr förresten ”mensvärk” = men så är😁) Visst är det! Så himla kul med olika upplagor där omslagen får en ny chans.🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.