Skrivcoach och lektör

Foto Katarina Persson

För många år sedan upptäckte jag hur roligt det var att läsa texter och fundera på hur de kunde utvecklas. Därför utbildade jag mig till skrivcoach och lektör.

En del undrar varför man ska anlita en lektör/skrivcoach, och det finns ju flera orsaker. Det handlar ofta till sist om att få ihop ett bokmanus som är har en så stark handling och är så välskrivet att förlagen inte kan tacka nej till det. För genom att ta hjälp, lär du sig se din egen text bättre, du lär dig om skrivhantverket, och desto mer hjälp du tar tidigt, ju mindre hjälp behöver du senare.

Skrivartjänster och utbud

min hemsida hittar du många nyttiga skrivartjänster för att du ska kunna utveckla ditt skrivande:
– skrivcoachning, även paketerbjudanden
– första kapitel-analys upp till 10 000 ord
– lektörsläsningar (tre olika)
– handledande samtal

Vill du utveckla ditt skrivande med hjälp av en webskrivkurs, kan du ta del av:
– Skriv en välskriven roman
– Kom i mål med din bok
– Skriv din kunskap (facklitteratur)
Skrivarkurserna har flexibel kursstart.
Skrivarkurserna erbjuder både studier på egen hand och med stöd i form av flera textinlämningar och/eller handledande samtal. Du väljer själv hur du vill lägga upp det.

Dessutom hittar du nyttiga tips om skrivande, redigering och vad som är bra att tänka på inför att anlita en lektör på hemsidan. Välkommen att ta en titt!

Utbildning
Jag har fil. kand. examen i Svenska språket, inriktning textanalys och kommunikation. Examen innehåller bland Litteraturvetenskap grund 30 hp, Barn- och ungdomslitteratur 30 hp, Intervju och samtalsmetodik 15 hp, samt kursen Skriva 15 hp.

Jag är utbildad skrivpedagog vid Skurups folkhögskola och har gått Färnebo folkhögskolas Romanskrivarlinje 4 terminer, samt Österlens folkhögskolas manusskrivarkurs.

Sociala medier:
På facebook och instagram hittar du mig som @helenaaskrivcoach.
Där får du ta del av skrivtips, erbjudanden och annat skrivrelaterat. 🙂

Lycka till med ditt skrivande!