Frågor, Om att läsa

Bokbloggsjerka – Favorittv-serier

Annikas bokjerkaDen här helgen handlar Annikas bokbloggsjerka om favorittvserie/film baserad på ens favoritgenre. Vilken är den absolut bästa tv-serie/film du har sett i din genre? Serien eller filmen behöver inte vara en filmatisering av en författare du har läst men den/de ska ha en stark anknytning till din favorit genre.

glappet

Jag kan tycka det är svårt med favoritgenre då många böcker inom olika genrer kan ha sina starka kort, men ungdomsböcker är iaf en favorit.

Överlägset bäst sedan många år tillbaka tycker jag nog att Glappet är. Har dock inte sett serien på flera år, så risken finns att den trillat ner från toppplaceringen. Men ändå. Glappet. Värsta bästa ungdomsserien med en ung Julia Duvfenius i ena huvudrollen.

Och jo, även om inte deckare är en favoritgenre har jag alltid gillat Arthur Conan Doyles Sherlock Holmes och de olika filmer och serier som gjorts om denna speciella detektiv, och därför måste jag slå ett slag för BBC:s miniserie. Säsong 3 visas nu i England, och SVT ska köra serien med start 1 februari. Rekommenderas!
bbc-sherlock-liten

 

18 reaktioner till “Bokbloggsjerka – Favorittv-serier”

  1. Sherlock är jag inte super förtjust i, visst den är bra men ämnet börjar kännas lite långtråkigt efter att ha sett andra serier byggande på sherlock 😦

  2. Sherlock tyckte jag väldigt mycket om! Synd bara att det slutade som det gjorde. Han kunde gott få ha fortsatt vara udda och genial. Inte annat!

  3. Jag tycker också om Sherlock väldigt mycket men valde att inte ta upp den serien, just för att den inte ingår i några av mina favoritgernes. Jag förstår hur du menar där.

  4. Älskar Sherlock. Mitt svar får nog däremot bli Brideshead Revisited eller liknande. Fast min hela genre är ju att det är brittiskt snarare än en viss litteraturstil så jag kunde svara Rebecca eller I vår herres hage också. Eller varför inte Dalziel & Pascoe eftersom jag gillar Nordengland.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.