Om mig

Efter många roliga och utvecklande skrivarkurser kände jag att jag ville ha en nära kontakt med skrivandet. Därför startade jag en blogg. Det blev en blogg om skrivprocessen, om böcker jag läser och annat som hör till livet.

Jag heter Helena och bor i Göteborg med man och katter. Våren 2013 började jag förverkliga drömmen om att bli författare, liksom en dröm om att stötta andra att utveckla sina texter.

Jag tog ledigt från jobbet som socionom, studerade svenska och gick en manusskrivarkurs. Det utmynnade i två års studier och en fil.kand. examen i Svenska språket. Detta har jag byggt på med en ettårig utbildning till Skrivpedagog. Jag har även gått en romanskrivarkurs med fokus på skrivhantverket.

Hösten 2019 startade jag eget som skrivcoach och lektör. Jag skrivcoachar, gör lektörsutlåtanden, första kapitel-analyser och har en skrivarkurs: Vägen till en välskriven roman! Länk hemsidan: www.helenaaskrivcoach.com.

I väntan på att förverkliga drömmen om ett författarskap skriver jag och redigerar. Jag föredrar ungdomsgenren, både vad gäller läsning och eget skrivande.

Nuvarande projekt är en dystopi i två delar. Första delen skickades till förlag hösten 2017. Tyvärr ingen publicering, men med en mycket positiv refusering från ett stort förlag kände jag mig ytterst nöjd ändå. Samma manus har skrivits om och skickats till förlag på nytt. Hittills (juli 2020) har jag fått tre positiva refuseringar av sju förlag. Inväntar ytterligare tre svar.

Tidigare har jag skrivit en ungdomsbok. Den skickade jag till förlag 2015 och fick en positiv refusering då. Att bli refuserad är en del i att försöka bli utgiven, tänker jag, och en dag kanske ett förlag vill ge ut det jag skrivit.

Vill du nå mig? Du kan mejla på skrivalasaleva@gmail.com

Jag har två konton på instagram: @helenaa12blogg.

Som skrivcoach/lektör: @helenaaskrivcoach. Samt, om du vill mejla: info@helenaaskrivcoach.com

4 reaktioner till “Om mig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.