Om mig

Efter flera roliga och utvecklande skrivarkurser insåg jag att min förmåga och lust till att skriva är kopplad till det dagliga skrivandet, så för att inte låta glöden slockna tänkte jag: blogg!

Det blev en blogg om skrivprocessen, om böcker jag läser och ibland om lite annat. Att läsa för att bli bättre på att skriva är en tanke jag haft länge och att skriva om vad jag läst tänker jag bidrar till det.

​Jag heter Helena. Livet levs i Göteborg med man och två katter. Våren 2013 bytte jag jobbet som socionom mot studier i svenska, litteratur och att skriva bokmanus. I januari 2015 blev jag klar med studierna och fick en fil. kand. i svenska språket. Jag arbetar inom socialt arbete igen och trivs bra, dock är det rätt slitigt. Helst vill jag kombinera det jag kan om litteratur och skrivande i ett framtida yrke. För att förverkliga drömmen går jag en ettårig utbildning som är klar juni 2017 och som leder till att jag blir lektör/skrivkursledare.

Jag läser olika genrer men ungdomslitteraturen trivs jag bäst med och skriver gärna själv om tonåren. Under en manuskurs våren 2013 skrev jag en ungdomsbok. Den skickade jag till förlag sommaren 2015 men med sex refuseringar (varav en positiv!) bidde det inget. Det manuset vilar och jag arbetar istället med en dystopi. Jag har alltid skrivit för min egen skull, framför allt eftersom jag mår bra av det, men visst hade det varit kul att bli utgiven.

Vill du nå mig? Här finns jag: skrivalasaleva(at)gmail.com – (at) = @

I mån av tid, och om jag får rätt erbjudanden, läser jag gärna recensionsexemplar. Säg bara till så tar jag mig en funderare på om jag kan jag göra din bok rättvisa.

 

4 reaktioner på ”Om mig

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s