Om mig

Efter många roliga och utvecklande skrivarkurser kände jag att jag ville ha en nära kontakt med skrivandet. Därför startade jag en blogg. Det blev en blogg om skrivprocessen, om böcker jag läser och annat som hör till livet.

Det här är jag
Jag heter Helena och bor i Göteborg med man och katter. Våren 2013 började jag förverkliga drömmen om att bli författare, liksom en dröm om att stötta andra att utveckla sina texter.

Jag tog ledigt från jobbet som socionom, studerade svenska och gick en manusskrivarkurs. Det utmynnade i två års studier och en fil.kand. examen i Svenska språket. Detta har jag byggt på med en ettårig utbildning till Skrivpedagog. Jag har även gått en romanskrivarkurs med fokus på skrivhantverket.

Lektör och skrivcoach
Hösten 2019 startade jag eget som skrivcoach och lektör. Jag skrivcoachar, gör lektörsutlåtanden, redaktörsläsningar, första kapitel-analyser och har några skrivarkurser: Skriv en välskriven roman, Skrivkurs med skrivcoach och Kom i mål med din bok. Dessutom läser jag synopsis, följebrev och brev för ansökan till skrivarutbildningar. Och så kan du köpa presentkort också.
Länk hemsidan: www.helenaaskrivcoach.com.

Eget skrivande
I väntan på att förverkliga drömmen om ett författarskap skriver jag och redigerar. Jag föredrar ungdomsgenren, både vad gäller läsning och eget skrivande.

Just nu skriver jag på en spänningsroman. Föregående projekt var dock en dystopi  för unga i två delar. Första delen skickades till förlag hösten 2017. Tyvärr ingen publicering, men med en mycket positiv refusering från ett stort förlag kände jag mig ytterst nöjd ändå. Samma manus skrevs om och skickades till förlag på nytt under våren och sommaren 2020. Manuset fick fem positiva refuseringar men tyvärr ville inget förlag anta det för traditionell utgivning – ett tyckte dock jag skulle använda deras hybridtjänst, men det är inget som passar mig i nuläget.

Tidigare har jag skrivit en ungdomsbok. Den skickade jag till förlag 2015 och fick en positiv refusering då. Att bli refuserad är en del i att försöka bli utgiven, tänker jag, och en dag kanske ett förlag vill ge ut det jag skrivit. Vem vet, kanske spänningsromanen är den som blir antagen.

Kontakt
Mail: skrivalasaleva@gmail.com

Instagram:
– om skrivande, böcker och vardag: @helenaaskriver (Obs, två a – helena a skriver)
– skrivcoach/lektör: @helenaaskrivcoach (obs som ovan, två a!)
Om du vill mejla mig för frågor om ditt skrivande: info@helenaaskrivcoach.com

Annons

6 reaktioner till “Om mig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.