Om mig

Efter många roliga och utvecklande skrivarkurser kände jag att jag ville ha en nära kontakt med skrivandet. Därför startade jag den här bloggen. Det blev en blogg om skrivprocessen, om böcker jag läser och om annat som hör till livet.

Jag heter Helena och bor i Göteborg med man och katter. Våren 2013 började jag förverkliga drömmen om att bli författare, liksom en dröm om att arbeta med andras texter. Jag tog ledigt från arbetet som socionom för att studera svenska och gick en manusskrivarkurs. Det utmynnade i två års studier och en fil.kand. examen i Svenska språket. Detta har jag byggt på med en ettårig utbildning till Skrivpedagog. Jag har även, under läsåret 2018/2019, gått en romanskrivarkurs med bl.a. fokus på hantverkets byggstenar.

Jag skulle gärna vilja kombinera mitt arbete som socionom med ett jobb där jag stöttar andra att utveckla sina texter och berättelser.

I väntan på att förverkliga mina drömmar skriver jag. Jag föredrar ungdomsgenren, både vad gäller läsning och eget skrivande. Nuvarande projekt är en dystopi i två delar där första delen skickades till förlag hösten 2017. Tyvärr blev det ingen publicering, men med en mycket positiv refusering från ett känt förlag känner jag mig ytterst nöjd ändå. Förra manuset jag försökte få utgivet var en ungdomsbok. Det skickade jag till förlag sommaren 2015. Att bli refuserad tänker jag är en del av en författares vardag och inget att hänga läpp för. Nya tag och nya försök. En dag så.

Vill du nå mig? Här finns jag: skrivalasaleva(at)gmail.com – (at) = @

I mån av tid, och om jag får rätt erbjudanden, läser jag recensionsexemplar. Säg bara till så tar jag mig en funderare på om jag kan jag göra din bok rättvisa.

Annonser

4 reaktioner till “Om mig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.