Om mig

Efter många roliga och utvecklande skrivarkurser kände jag att jag ville ha en nära kontakt med skrivandet. Därför startade jag den här bloggen. Det blev en blogg om skrivprocessen, om böcker jag läser och annat som hör till livet.

Jag heter Helena och bor i Göteborg med man och katter. Våren 2013 började jag förverkliga drömmen om att bli författare, liksom en dröm om att stötta andra att utveckla sina texter. Jag tog ledigt från arbetet som socionom för att studera svenska och gick en manusskrivarkurs. Det utmynnade i två års studier och en fil.kand. examen i Svenska språket. Detta har jag byggt på med en ettårig utbildning till Skrivpedagog. Jag har även gått en romanskrivarkurs med bl.a. fokus på hantverkets byggstenar.

Det innebär att jag startat upp en tjänst som skrivcoach och lektör. Drömmar kan slå in, med en hel del jobb och tålamod bakom då, förstås.

Tjänsterna för detta hittar du här: www.helenaaskrivcoach.com. (Länk även i menyn). Här finns även en skrivkurs om du föredrar att utveckla ditt skrivande på egen hand.

I väntan på att förverkliga drömmen om ett författarskap skriver jag så ofta jag kan. Jag föredrar ungdomsgenren, både vad gäller läsning och eget skrivande. Nuvarande projekt är en dystopi i två delar. Första delen skickades till förlag hösten 2017. Tyvärr blev det ingen publicering, men med en mycket positiv refusering från ett stort förlag känner jag mig ytterst nöjd ändå. Förra manuset jag försökte få utgivet var en ungdomsbok. Det skickade jag till förlag sommaren 2015. Att bli refuserad tänker jag är en del av en författares vardag. Nya tag och nya försök. En dag så.

Vill du nå mig? Du kan mejla på skrivalasaleva@gmail.com

Jag finns även på instagram, @helenaa12blogg. Och som skrivcoach/lektör har jag namnet @helenaaskrivcoach.

4 reaktioner till “Om mig”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.