Om att läsa, Om att leva, Om att skriva

Nyttan av 10 år med blogg

Det har gått tio år sedan jag startade den här bloggen. Och jag är så tacksam för allt den gett.

Förutom att jag lättare hittar till orden – vilket var största syftet med att starta en blogg, att få ett flyt i allt skrivande – har jag fått flera vänner.

Inte trodde jag att bloggen skulle leda till författarvänner, ja, vänner som likt mig skriver och försöker få ut en bok. Några, faktiskt flera, är idag författare. En del har debuterat nyligen, andra för några år sedan. Ett par har startat förlag och andra kämpar, likt mig, med att få ihop ett bokmanus som förlagen vill ha.

Alla dessa människor, deras erfarenheter och allt de lärt sig om att skriva och att försöka bli antagen av förlag har peppat och utvecklat mitt eget skrivande. Jag har lärt mig om skrivhantverket och skrivprocessen men även om förlagsbranschen.

Jag är även glad och tacksam över vad alla bokomdömen som jag skrivit – och fortsätter skriva – gett mig. För utan dem skulle jag inte tagit steget att söka som recensent för BTJ, dvs bibliotekens egen katalog för nya böcker, som ligger till grund för deras inköp.

Dessutom har jag, under de år jag tog emot recensionsexemplar, fått göra ett par fina bekantskaper med nya författare och fått vara med och se deras författarskap utvecklas. Med bokmässan här i stan (Gbg alltså) har jag också fått träffa dem och prata lite.

Jag bloggar mindre idag bland annat på grund av tid. Det blir för mycket att vara på flera ställen samtidigt. Jag syns mer på Instagram och framför allt som skrivcoach och lektör.

Men bloggen kommer alltid vara en alldeles speciell plats. Min första plattform för att nå ut, få kontakt med likasinnade och lära mig mer om det jag gör allra helst i livet: läser och skriver!

Tack för att du läser, kommentarer och trycker på gilla. Tack för att du själv bloggar och delar med dig av ditt liv, ditt skrivande och det du läser. Tack!


På instagram hittar du mig på två konton. Ett personligare för skrivandet: @helenaaskriver

Och som skrivcoach och lektör med skrivtips och erbjudanden: @helenaaskrivcoach


Nu tar jag ett några veckors bloggpaus. Och sedan väntar inlägg om böcker jag läst och kanske någon rapport om det egna skrivandet.

Trevlig sommar!

Berga strand, Tjörn
Annons

6 reaktioner till “Nyttan av 10 år med blogg”

 1. Ja det är så kul att du fortfarande är kvar, det är så roligt att följa folkvimlet en längre tid såhär. Kul med btj, förstod inte om det var klart än men låter ju perfekt för dig! 🙂 ha en skön sommar och stort lycka till med ditt fortsatta skrivande och företagande 🙂

  1. Kan bara säga detsamma. Läste om ditt oerhört imponerande och inspirerande utrensande och effekterna av det häromveckan men kunde inte kommentera då (WP var inte på banan…) Det är roligt att vi är några som hänger kvar.🙂
   BTJ har varit intensivt periodvis här under våren men jag läser mest barnböcker så det går rätt snabbt tack och lov.☺️
   Tack! Och tack detsamma! (Även om skrivandet ditt är satt på paus.😉 Men det andra!)

 2. Hurra för bloggen! Så fint vad en så ”liten” grej som en blogg kan medföra, jag har också träffat några av de allra bästa personerna tack vare blogg/internet!

   1. Fast nu har min stackars lilla blogg blivit lite styvmoderligt behandlad, för mycket på gång de senaste månaderna. Ska försöka väcka den till liv i höst. Plus att jag lägger ner mycket av min ”bloggenergi” på mitt inspirationsbrev som jag tycker är superkul att skriva! 😍

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.