Filmer, Om att leva

Jag går på bio, alldeles själv

Eftersom det i längden blir tråkigt att åka hem och halvsova framför tv:n när jag gjort min halva arbetsdag (om någon nu missat att jag inte riktigt förmår fulla dagar) tänkte jag att jag lika gärna kunde göra detta på en bio. Med förhoppningen att jag faktiskt inte skulle sova bort filmen. Vilket inte skulle göra så mycket eftersom jag hade ett gratis biobesök att utnyttja, tack vare för länge sedan insamlade poäng. Och de behövde utnyttjas nu för att inte gå förlorade.

Att gå på bio dagtid och mitt i veckan hör till ovanligheterna. Men vad spännande. Tomt i entrén, tomt i kassorna och tomt på toaletterna. För att inte tala om i biosalongen. Där satt jag. Mitt i mitten och helt alena. I en salong för 97 personer. Ja, värre kan en ha det om en säger så.

Filmen? Mordet på Orientexpressen. Jag är svag för Agatha Christie och hennes Hercule Poirot. Många har svårt för denna karaktär, och verkar det som även oavsett vem som spelar. Nu var det Kenneth Branagh som gett sig på detta och ja, det var helt okej. Som filmen som helhet. Jag har ju både läst bok och sett tidigare versioner så jag mindes liksom hela mordgåtan, men det gjorde inget. Filmen i sig var sceniskt en njutning och som gjord för en stor bioduk. Snygg som sjutton och med ett gäng mycket duktiga skådespelare. Och bäst av allt kanske? Att jag inte somnade!

15 reaktioner till “Jag går på bio, alldeles själv”

 1. Wow så häftigt att gå på bio själv. Tycker du är modig som gör det! Jag vill alltid ha någon med mig men föredrar också på dagen mitt i veckan. Helt annat än när jag var yngre och ville gå på bio så sent som möjligt på natten. Ha det så bra och glad påsk!

  1. Det var ett tag sedan jag var själv på bio nu men går gärna ensam om det är något jag gärna vill se och inte orkar eller hittar någon att dra med. Då är mitt i veckan och mer ”dagtid” perfekt. Annars älskar jag premiärhelger med jättestora salonger och sena kvällar för besöken. (Inget jag fixar i nuläget tyvärr.)
   Önskar dig en jättefin påsk!

 2. Härligt, bra initiativ. Jag går också på bio själv ibland 😊 Tycker det är skönt och utomordentligt trevligt. Ger ofta ny inspiration till det jag skriver eller bara en skön paus ifrån allt och egentid.

  1. Att gå själv är en trevlig upplevelse. Att dessutom få salongen för sig själv är ju rena lyxen! Fast dåligt med inspiration när det kommer till biobesöken. Den hoppar på mig vid andra tillfällen istället. 😉

 3. Ibland kan det räcka med att inte somna 😀
  Att gå på bio dagtid är det bästa, gör nästan alltid det.
  Vi ska eventuellt på bio i helgen, kanske ska se den här då …

  1. Att inte somna var verkligen ett plus! 😄 Att gå så här tidigt på dagen var nytt, framemot fyra, fem har hänt men vid ett! Wow! (Att en egentligen jobbar då ställer ju till det för sådana besök, annars helt klart en ny grej.)
   Med tanke på att den gått sedan november var det coolt att se den. Star wars från december försvann från programmet förra veckan – som jag egentligen siktat in mig på. 😉 Vad ni än ser önskar jag ett trevligt biobesök!

   1. Annars har helgerna alltid härliga tider – 12.30 är en favorit, lagom med tidig middag efteråt och sedan hem och sova 😀
    Glad påsk!

 4. Jag har många gånger tänkt att jag lika gärna skulle kunna gå på bio själv. Man pratar ju ändå inte med någon annan under filmen. Och att gå på bio dagtid är lite förvirrande tycker jag, att det är ljust när man kliver ur den där mörka biosalongen som liksom blir som en egen liten värld 🙂

 5. Om jag går på bio så gör jag det ensam och på dagtid. Lite spännande att försvinna in i mörkret och hamna i en annan värld. Det blir dock väldigt sällan men har tänkt att se något nu i april (för att fullfölja min göra en kulturgrej i veckan).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.