Om att leva

Seminariefokus på Bokmässan

Tredje gången på fyra veckor kör jag förkylning. Hela paketet med ont i halsen, feber, lite snuva och ont i bihålorna. Mittvarianten däckade mig rejält. Gång ett däremot gick över rätt fort och nu är jag mitt i tillfälle tre och det går an, om en säger så.

Jag tröstar mig med att katterna tycker om att jag varit hemma lite mer.

Mitt i allt har jag storslagna planer på att ge mig i kast med Bokmässan och Bokmässans seminarier. Med studentrabatt blir det bra mycket billigare. Dessutom, att fokusera på just seminarierna gör hela upplevelsen mer hanterlig. Visst kommer det bli en eller ett par turer på mässgolvet bland montrarna men i år får det bli mindre av den varan än annars. (Det är helt enkelt alldeles galet för mycket folk där för min smak.)

Så känner jag mig pigg och kry, blir det två dagar på mässan i år. Jag som annars brukar gå på söndagarna. Då ingår seminarierna nämligen i biljetten. Men i år var det inte så mycket intressant i programmet på söndagen. Det jag tänkt gå på handlar mest om barn- och ungdomslitteratur och sådant kopplat till det. Och i år fanns det mer om detta de övriga dagarna.

Jag hoppas träffa på bekanta, bloggare och författare. Säga hej och småprata lite. För det är ju mest så det brukar bli. En springer alltid på folk en känner eller som en vill hälsa på. Kanske vi ses?! Om inte annat önskar jag dig som ska dit en trevlig Bokmässa!


Och du som ännu inte varit på Bokmässan och funderar på allt ståhej, om det är värt ett besök. Tja, vad kan jag säga? Kanske ungefär så som Askungen uttrycker det: Nåja, vad är väl en bal på slottet? Den kan ju vara fruktansvärt långtråkig, trist och alldeles, alldeles underbar … 😉

6 reaktioner till “Seminariefokus på Bokmässan”

  1. Men då hoppas jag verkligen att vi ses där! Jag är där torsdag t.o.m. lördag och mestadels är jag väldigt ouppbokad och planerar bara att glida runt på både mässgolv och seminarier. (Tips på särdrag som gör det lättare att känna igen mig: jag har spikrakt hår som nog är närmare en meter långt – kom och säg hej!)

    1. Det hoppas jag verkligen att vi gör! Fre och lör är det som gäller. Håller tummarna för att vi glider på varandra. 😊 (Mitt hår kommer förresten förmodligen vara spikrakt det med – om det inte regnar! Men jag har en bit kvar till hela metern. 😄)

  2. Hoppas du får det trevligt på mässan och att förkylningen är borta. Jag har varit på bokmässan två gånger för rätt länge sedan, då i egenskap av reporter och då kunde jag med jämna mellanrum gå till presscentret och vila benen och huvudet. Var lite sugen i år, men är ändå glad att jag stannade hemma och redigerade i stället.

    1. Idag har varit mycket trevligt. Många intressanta seminarier. Och det gäller att hitta stunder att dra sig undan så att ha ett pressrum lät nice. Jag har hittat ett par undanskymda vrår som ger lite extra möjlighet till att ladda energi. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.