Okategoriserade

Hönan som drömde om att flyga – Sun-Mi Hwang

Hönan som drömde om att flyga (2016) är en finstämd saga om en höna med en dröm. Ett par bloggare som jag brukar läsa hade gillat denna och jag blev nyfiken. Och jag ångrar inte att jag lånade hem den från biblioteket.

Hönan heter Knopp, ett namn hon gett sig själv efter vårens blommande knoppar. När hon sitter inne i hönshuset, med uppgiften att värpa ägg åt familjen vill hon något mer. Helst skulle hon vilja värpa ett ägg och se det bli en kyckling. Med den tanken klamrar hon sig envist fast vid att ändra sakernas tillstånd. Ingen lätt sak för en liten höna där farorna lurar runt varje hörn.

Hönan som drömde om att flyga är en saga fylld av drömmar och ouppnåeliga mål. Gårdsdjuren är emot henne, fienden smyger i buskarna och det verkar kört. Ett liv och en dröm mot alla odds. Sun-Mi Hwang fångar önskningars och drömmars kraft om att få ett liv utöver det en satts till. Det är en saga om att spränga gränser, gå sin egen väg och att finna kärlek och omtanke på de mest oväntade ställen. Bara en inte ger upp och bara en inte ställer för stora krav. Jättefint berättad. Rekommenderas!

 

En bok att köpa eller läsa mer om? Du hittar Hönan som drömde om att flyga t.ex. här och här. Utgiven av Norstedts.

8 reaktioner till “Hönan som drömde om att flyga – Sun-Mi Hwang”

  1. Låter intressant. Tack för tips, för tror aldrig jag skulle plocka upp den om ingen nämnt den för mig tidigare 🙂
    Gillar titeln också. Lite som Kaninen som så gärna ville somna, hehe. Även om den förstås riktar sig till en annan målgrupp 🙂

    1. Samma här. Om det inte varit för att den nämnts hos ett par bloggare som brukar ha bra åsikter och vars smak stämmer ungefär med min skulle jag inte vågat mig på den. Roligt med något annorlunda ibland.
      Kaninenboken är verkligen inte samma men förstår att tankarna går dit. 🙂

    1. Ja, verkligen. Du var först på att göra mig uppmärksam på den om jag minns rätt. 🙂 Sedan har jag sett den hos en eller två till som jag brukar läsa men minns inte var. 😄

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.