Böcker

Ödestornet – spännande fantasy

Ödestornet (2021) är del två, och sista delen i Marduriens ljus, en fantasieggeande fantasy för åldern 12-15. Vi återser Rikamu, Markus och Ilasa. Starka och minnesvärda karaktärer som står på sig för det som är rätt och sant.

Ödestornet är skriven i samma anda som föregående serie, Markus av Trolyrien, med humor, dråpliga inslag och teman som kretsar kring främlingsskap och utsatthet.

Unga Rikamu går i lära hos krigarkvinnorna och på ett träningsuppdrag stöter hon på en märklig varelse och upptäcker en stor hemlighet som folket hon går i lära hos vägrar tala om. Nu finns risken att det leder till avrättning av oskyldiga, om inte Rikamu ingriper. Men hur ska hon, en oinvigd flicka som ingen vill lyssna på, kunna göra skillnad?

Samtidigt måste Markus möta något långt värre än de monster han dräpt med sitt magiska svärd. Sina svärföräldrar. Inte blir det bättre av att en främling söker upp honom för att ta hämnd på Markus för en oförrätt. Det i sig leder vidare till att Markus snart återigen är ute på ett uppdrag, redo att göra vad han kan för att skydda och rädda dem som behöver hans hjälp.

Ödestornet, Marduriens ljus II, Joseph A Davis

Med humor och allvar låter Joseph A Davis läsaren följa med på äventyr i denna annorlunda värld. Seder och traditioner man är ovan vid kan ju te sig ytterst märkliga och de kulturkrockar som uppstår både gör att jag känner med Markus, liksom får skratta gott.

Har du inte läst Marduriens ljus nr 1, Lögnspiran (2021) kan jag rekommendera den för att lättare förstå handlingen. Vill du läsa ännu mer, om Markus och Ilasa ska du ta en titt på den tidigare serien, Markus av Trolyrien som handlar om hur den då tonårige Markus, som är utvald av en särskild anledning, slungas in i den här ovanliga och fantasifulla världen där t.ex. kläder växer på träd.

Förutom dessa serier har Joseph A Davis även en serie för barn 9-12 år som heter Kampen om Tusenvärld, en fin portalfantasy det med, där tre barn hamnar i ett äventyr de aldrig kunnat föreställa sig. Böckerna är fulla av magi, spänning och oväntade händelser.

Spegelbilden, bok två i Kampen om Tusenvärld
Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.