Böcker, Om att läsa

Böcker, böcker, böcker

I september har jag läst klart böcker som påbörjades i augusti och hunnit med ett gäng även här under denna första höstmånad. Kör inga omdömen direkt utan bara ett kort tyckande. Blir alldeles för långt annars. Så, här är de, septemberböckerna!

A Time for Mercy, John Grisham: En mycket lång bok om en rättegång som efter att den äntligen drar igång inte alls utmynnar i något scenario jag tänkt. En sorglig historia om en sextonåriga pojke som tror att mamman misshandlats till döds av hennes pojkvänn, en omtyckt polisman på orten, och därför skjuter sonen pojkvännen. Efter A Time for Mercy kan jag mer om det amerikanska rättsystemet än det svenska. Typ.

Flyga högt, Katarina von Bredow: En ungdomsbok för 12-15 år som jag läst mååånga gånger. Om olika roller, vänskap, att gå sin egen väg och vara den man är.

Expert på att rodna , Katarina von Bredow: Ännu en ungdomsbok och en bok som jag läst många gånger. Om att passa in på en ny skola, i en ny familj, att stå upp för den som är både stark och svag och att stå upp för sig själv. Ett tema är även psykisk ohälsa.

Noveller, Tessa Hadley: en samling av noveller från Hadleys tidigare novellsamlingar. Några tilltalade mig skarpt, andra mindre. Nedslag och ögonblick från olika sorters människors liv. Väl gestaltade och ofta intressanta händelser.

Man dör inte av stress, man slutar bara att leva – om utmattningssyndrom, Selena Cortes och Marie Åsberg: Dels en självbiografiskt berättelse, dels fakta. Intressant. Och titeln säger väl allt. Jag kan i alla fall bara instämma, en utmattning sätter verkligen livet på paus.

Pawn of Prophecy – The Belgariad, David Eddings: En favorit från tonåren och ytterligare en bok som jag läst många, många gånger. Men nu, första läsningen på engelska. Fantasy i fem delar. Så roligt att läsa igen!

Så, det var det. Ibland flyter det på. Eller, vad säger du? Hur går det med läsningen?

9 reaktioner till “Böcker, böcker, böcker”

 1. Har inte läst något av Katarina von Bredow men ska lägga namnet på minnet. Just nu lyssnar och läser jag (om vartannat) Åsa Larssons senaste som heter Fädernas missgärningar. Jag tycker att hon skriver helt fantastiskt.

  1. Bredow har varit aktiv sedan mina tonår om jag minns rätt. Hon skriver även för åldern 9-12 och har några bra serier för den målgruppen.
   Fädernas missgärningar har jag sett nämnas positivt förut.🙂

 2. Synd att Grishams bok inte verkar så bra, annars älskar jag just rättegångshistorier 🙂
  Jag väntar in ett recex och så har jag även sett Knives Out, som du tipsade om. Toppenbra film och det var verkligen intressant med en karaktär som kräks när hon ljuger. Då visste man åtminstone var man hade en av alla misstänkta i filmen.

  1. Jag gillade hur han byggde upp spänningen, och när rättegången äntligen förbereddes och blev av var det oerhört fängslande. För att mynna ut i ett ingenting. Kände mig blåst på 20 timmars lyssning.
   Så roligt att du gillade Knives Out eftersom den är rätt annorlunda. Riktigt snygg att se dessutom, sådant gillar jag, när det finns ett helhetstänk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.